Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavio razgovor sa svim političkim opcijama

Osječko-baranjska županija: Ivanović drugi krug smatra izvanrednim!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat koalicije HDZ-HSP Ante Starčević (HSP AS) za osječko-baranjskog župana Goran Ivanović (HDZ) ocijenio je danas u Osijeku svoj ulazak u drugi izborni krug te osvajanje 16 vijećničkih mandata u Županijskoj skupštini izvanrednim rezultatom te pozvao birače da i u drugom krugu glasuju za njega.

Ivanović je u prvom krugu izbora za novoga župana dobio 22,73 posto glasova, i ulazi u drugi krug s kandidatom koalicije HDSSB-Zeleni Hrvatske (ZH) Vladimirom Šišljagićem, koji je dobio 40,86 posto glasova.

Na novinarski upit hoće li se HDZ uključiti u koaliciju koja bi mogla donijeti promjenu vlasti u Osijeku, Ivanović je kazao kako u HDZ-u, unatoč mogućim špekulacijama, ovoga trenutka ne razmišljaju o sastavu osječko-baranjske Županijske skupštine, niti osječkoga Gradskog vijeća, ali da ni jednu odluku neće donijeti bez konzultacija sa središnjicom HDZ-a u Zagrebu, s kojom još nisu obavljeni razgovori.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko kontrolira najviše novca? TO SE ZOVE MOĆ! Slika nije dostupna Uvjereni u premoć Svi su se oni proglasili pobjednicima izbora!

>> Gdje će se voditi najveće borbe u drugom krugu lokalnih izbora?

Na upit novinara znači li to da će razgovarati i s HDSSB-om rekao je kako je siguran da će razgovarati sa svim političkim opcijama, pa i s HDSSB-om.

Dodao je da će vrlo brzo uslijediti razgovor sa središnjicom HDZ-a, te kako vjeruje da će se naći rješenje koje će ići na dobrobit građana Osijeka i Osječko-baranjske županije, budući da, kako je istaknuo, 'bit politike nije ponovno stanovnike županije držati kao taoce, jer se ne može postići dogovor'.

Na konferenciji za novinare Ivanović je također kazao kako je izborni rezultat kruna njihovog političkog rada, jer su, dodao je, svi davali malo šansi HDZ-u i njemu kao kandidatu za župana. (Hina)
 

Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene