Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrazili nezadovoljstvo

Osječki vatrogasci protive se smanjivanju plaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici osječke Javne profesionalne vatrogasne postrojbe (JPVP) i sindikalni dužnosnici danas su u Osijeku izrazili nezadovoljstvo nedavnom odlukom Upravnog vijeća JPVP-a o smanjivanju plaća i ukidanju dodatka na uvjete rada te su najavili zakonom propisane akcije ako ne uspije proces mirenja.

Povjerenik Sindikata profesionalnih vatrogasaca Drago Pranjić rekao je na konferenciji za novinare kako su odlukom Upravnog vijeća 9. travnja osječkim vatrogascima ukinut dodatak na plaću od 20 posto na uvjete rada iako, kako tvrdi, takav dodatak imaju i neke druge osječke gradske tvrtke te vatrogasci u ostalim dijelovima Hrvatske. Istaknuvši kako je plaća osječkim vatrogascima novim pravilnikom smanjena, ovisno o radnome mjestu, od tri do 18 posto, Pranjić je rekao kako je čudno što je Upravno vijeće donijelo takvu odluku dok s predstavnicima Gradske uprave traju kolektivni pregovori.

Pročitajte i ovo Plaće - 2 hladan tuš Veliko razočaranje za mnoge radnike u javnom sektoru: "To stvarno nije pošteno"; Ministar u Dnevniku Nove TV objasnio što se dogodilo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće

Zamjenik predsjednika Sindikata državnih i lokalnih službenika te namještenika Darko Lesar odluku Upravnog vijeća tijekom kolektivnih pregovora ocijenio je jednostranom te je pozvao na nastavak socijalnog dijaloga. Ako proces mirenja ne uspije, najavio je zakonom propisane akcije, a koje će to akcije biti, odlučit će se kad za to dođe vrijeme. Predsjednik županijske Udruge profesionalnih vatrogasaca Vilko Smažil ocijenio je kako će to biti prva vatrogasna postrojba kojoj se ukida dodatak na uvjete rada. Predstavnik Gradske uprave u pregovaračkom odboru Milan Kamenko pokušao je osporiti tvrdnje predstavnika JPVP-a i sindikata, ističući kako je finaciranje postrojbe rezultat trenutačnih financijskih mogućnosti grada, a cilj je, kako je dodao, zadržati sva radna mjesta. Kamenkove tvrdnje da se povećanjem koeficijenata pokušalo nadoknaditi ukidanje dodatka na uvjete rada nekoliko su puta izazvale negodovanje nazočnih vatrogasaca. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene