Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donosimo komentar Osječanke koja živi u Dublinu

"OVO JE PRAVI AUTOGOL" Osječki gradonačelnik subvencionira mladima aviokarte na relaciji Dublin-Osijek!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Vrkić objavio je da će Grad Osijek pokriti dio cijene aviokarte za one koji putuju na relaciji Osijek - Dublin i obratno, no oni koji su već otišli ističu kako je riječ o nebuloznoj odluci jer će to potaknuti iseljavanje.

Prije nekoliko smo dana pisali o peticiji mladih Osječana i Slavonaca kojom oni traže uvođenje izravne aviolinije između Osijeka i Dublina. Odraz je to činjenice da sve veći broj mladih ljudi odlazi u Irsku trbuhom za kruhom.

Pročitajte i ovo Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti" Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

Organizatori peticije poručili su tom prilikom da žele "pokazati volju mnogih imigranata u Irskoj (ali i Velikoj Britaniji) iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske pa čak i Slovenije za letovima s irskih zračnih luka prema Osijeku. Nema sumnje da bi se ti letovi popunili na obje strane".

U međuvremenu je Zračna luka Osijek počela s organiziranjem charter letova na relaciji Zagreb - Osijek - Dublin i obratno. Karta u jednom smjeru do Dublina iz Osijeka košta 1300 kuna (plus 200 kn pristojbi), a povratna 2500 (plus pristojbe).

Grad daje 500 kuna

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić tim je povodom na svom Facebook profilu objavio kako će Grad Osijek "subvencionirati povratak i posjet naših sugrađana koji su na privremenom radu u Dublinu. Za kartu koja ukupno košta 2500 kn iznos od 500 kn će subvencionirati Grad nakon čega će konačna cijena biti oko 2000 kn.

Cilj je potaknuti naše privremeno odsutne sugrađane na što češći povratak u Osijek s konačnom željom da se ponovno dosele kući. Na njima je da se vrate, a na nama je da im stvorimo uvjete kako bi se mogli zaposliti i ovdje planirati svoju budućnost". Popratio je to i hashtagovima #VolimOsijek i #PolitikaHr. 

Pitali smo stoga Osječanku Ivanu B., koja je s obitelji prije pet mjeseci odselila u Irsku, što misli o ovom potezu gradonačelnika Vrkića.

"Neka pomaže mladima koji su ostali u Osijeku, a ne nama"

"Mi smo ovdje već neko vrijeme i ne namjeravamo tako brzo otputovati kući na odmor. Vjerujem da je gradonačelnik imao dobru namjeru, ali ovo je nebuloza! Vrkić si je zabio autogol, jer će ovu akciju Grada prije iskoristiti oni koji razmišljaju bi li otišli nego oni koji bi eventualno odlazili kući na odmor. Oni će uzeti jednosmjernu kartu za Dublin, koja košta 1500 kuna s pristojbama, iskoristiti subvenciju Grada i platiti je tisuću kuna.

Plaće su ovdje četiri puta veće nego u Hrvatskoj i onaj tko želi, može si priuštiti avionsku kartu. Nama bi, s druge strane, u vrijeme dok smo se još premišljali bismo li otišli ili ne, ovakva mjera zasigurno pomogla da se lakše odlučimo za odlazak, jer smo bili u lošoj financijskoj situaciji.

Mislim da bi se gradonačelnik trebao više baviti time kako da pomogne onim mladima koji su ostali u Osijeku nego da donosi ovakve mjere. To je lijepa gesta, ali potpuno nepotrebna", rekla je ova mlada Osječanka za Dnevnik.hr.

Podržavate li akciju osječkog gradonačelnika?

  • Namjera je dobra, ali nema smisla
  • Radi se o lošem potezu
  • Dobra ideja

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene