Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fakultetsko vijeće zaključilo

Osječki Ekonomski fakultet podupire akciju USKOK-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fakultetsko vijeće osječkoga Ekonomskoga fakulteta na današnjoj je sjednici zaključilo kako 'svi zaposlenici podržavaju provedenu akciju USKOK-a i policije s ciljem razotkrivanja i procesuiranja protupravnih radnji pojedinaca iz svoje sredine, koji očito ne pripadaju akademskoj zajednici časnih i vrijednih ljudi koji predano obavljaju svoje obaveze'.

Zbog zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita, protuzakonitog posredovanja te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti i protuzakonito posredovanje USKOK je pokrenuo istragu protiv 39 osumnjičenika, profesora i studenata ovoga fakulteta te posrednika u kupoprodaji ispita, od kojih je za petoricu određen jednomjesečni istražni zatvor.

U priopćenju za javnost dekan Željko Turkalj navodi kako je Fakultet i ranije samostalno poduzimao mjere u cilju sprječavanja glasina i sumnji na nečasne radnje pojedinaca.

>> Osječko Sveučilište 'neugodno iznenađeno' zbog afere na Ekonomskom fakultetu

Dodaje kako su provedene stegovne mjere kroz Etičko povjerenstvo Sveučilišta, uvedeni su dvostruki ispitivači kod nastavnika kod kojih se pojavila u tom trenutku nedokazana sumnja o protupravnim radnjama, a svi nastavnici i Studentski zbor upozoreni su o mogućim dalekosežnim štetnim posljedicama za instituciju i pojedince.

"Pokazalo se da se tek sveobuhvatnom, složenom i vremenski dugotrajnom akcijom nadležnih institucija uspjelo rasvijetliti te pokrenuti procese razotkrivanja i uklanjanja mogućih protupravnih postupaka pojedinaca", ističe se u priopćenju.

Dodaje se kako su ova događanja prouzročila veliku štetu ugledu fakulteta i njegovih djelatnika te čitave akademske zajednice, zbog čega se izražava žaljenje, ali i uvjerenje da će dovršetak ovih procesa pridonijeti učvršćivanju i potvrđivanju svih pozitivnih strana djelovanja ovog Fakulteta. (Hina)

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene