Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procurilo do prizemlja

Osijek: Zbog obilne kiše poplava u školi i poduzetnički centar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S kišobranima u rukama hodali su zaposlenici kako po dvorištu, tako i unutar zgrade osječkog Poduzetničkog inkubatora Bios.

Zbog obilne kiše koja se srušila na Osijek, voda nakupljena na ravnom krovu jednostavno se strovalila u zgradu. 'Procurilo je skroz od krova preko kata do prizemlja. Čim smo oko 10:30 sati primijetili prve znakove curenja, pozvali smo vatrogasce i izgasili struju, a naše smo korisnike zamolili da u međuvremenu pokušaju spasiti što mogu', priča nam Ivo Koški, direktor Biosa.

Pročitajte i ovo Poplave u New Yorku Veliki problemi VIDEO Snažna kiša paralizirala New York, guvernerka poručila: "Oluja je opasna po život" Poplavljena Ulica Domovinskog rata u Splitu - 6 Cestu prekrila voda FOTO Pogledajte potop u Splitu, prometnice pod vodom

Metlama, partvišima, ručnim lopaticama i kantama borili su se smočeni zaposlenici s vodom koja je s krova lila kao iz kabla. Na katu su uglavnom informatičke tvrtke, no Koški se nada kako šteta ne bi trebala biti velika. 'Nadam se da oprema nije bila na podovima jer su oni najgore prošli', nastavlja on. Odvodi nisu mogli prihvatiti toliku količinu vode, a odmoglo je i lišće nakupljeno u njima. Vatrogasci i policija raspršili su se jučer po cijelom gradu. Sedamnaest intervencija imala je do 13 sati tvrtka Vodovod.

>> U samo 15 minuta obilna kiša i tuča potopile Biograd

Zbog poplavljenih im je podruma telefon zazvonio deset puta, a zbog slivnika još sedam. Zbog poplavljene ceste za promet je jedno vrijeme bila zatvorena Ulica cara Hadrijana. Više od pola metra vode nakupilo se u dvorištu nove Ugostiteljske škole na Zelenom polju, pred ulazom u podrum. 'Samo ubacimo ribice i možemo pecati s prozora', našalili se u svojoj muci djelatnici škole. Sva se dvorišna voda, pojašnjavaju nam, slila u teretni ulaz, a on ima slab odvod i inače je najniža točka.

'Napravljeni su veliki propusti pri gradnji. Sreća da smo danas na vrijeme uočili problem pa smo stavili vreće pijeska na sifone u prve dvije prostorije u podrumu koje, za razliku od ostalih, nemaju povratne ventile. Prošle nam je godine voda prodrla u podrum, i to do 20-30 centimetara visine' - kazuju nam. U podrumu su im inače kabineti, kuhinje i računala pa situacija ni jučer nije bila bezazlena. Pune su knate izbacivali i iz podruma u zgradi Prve gimnazije. Više prometnih nesreća zbog nevremena, srećom, nije bilo.

'Imali smo samo jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom, što se tiče Osijeka i okolice',  izvijestili su oko 14 sati iz PU osječko-baranjske. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene