Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kuda s otpadom?

Osijek zatrpan smećem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Propao je veliki projekt izgradnje regionalnog odlagališta otpada u Slavoniji. Dok su političari godinama neuspješno rješavali papire, staro osječko odlagalište postalo je pretijesno, točnije previsoko.

Najviše brdo u Osijeku i okolici visoko je 20 metara. Idealno za sanjkanje. No, ništa od toga. Nema zimskih radosti na smetlištu. 'Prema projektima mi možemo ići do visine od 25 metara. Znači možemo još dvije etaže na ovom brdu jer jedna etaža je 2 i pol metra', kaže Stevo Anetić iz Unikoma Osijek.

Pročitajte i ovo Deponij na kojem se traži tijelo Danke Ilić - 4 Policija blokirala ulaze VIDEO/FOTO Snimke s deponija na kojem se traži tijelo ubijene Danke Ilić Unutrašnjost crkve sv. Lovre suluda ideja FOTO Neviđeni vandalizam u crkvi - roštiljali i radili peku! "Takvo što ne bi ni barbarima palo na pamet!"

Doći će osječko brdo vrlo brzo do 25 metara. Svakoga dana ondje stiže oko 100 tisuća kilograma smeća. Od brda od smeća gotovo da se ne vide najviše osječke građevine, među kojima je i katedrala. Osijeku je hitno potrebno novo odlagalište, a spas se očekuje u Antunovcu.

Naime obližnja općina Antunovac spremna je prihvatiti ne samo smeće iz slavonske metroploe, već i smeće iz čitave Osječko-baranjske županije. Oni, za razliku od drugih mjesta, nisu rekli stop tuđem otpadu. Mala općina na taj način itekako može podebljati svoj proračun, a Osječko-baranjska županija zainteresirana je za izgradnju odlagališta.

Do 2012. godine sve su hrvatske županije dužne izgraditi nova odlagališta otpada. Brdo kod Osijeka svakim je danom sve veće, a grad 2012. ne može čekati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene