Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: Vijećnici HSP-a u Čemincu pristupili HDZ-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko-baranjski Županijski odbor HDZ-a izvijestio je danas u Osijeku kako su stranci pristupili vijećnici HSP-a u baranjskoj općini Čemincu, s načelnikom i bivšim predsjednikom Županijske skupštine Damirom Rešetarom na čelu, čime je, tvrde u HDZ-u, stranka preuzela odgovornost za vođenje te općine.

Rešetar je obnašao dužnost predsjednika Županijske skupštine od 2005. do prosinca prošle godine, dok je na vlasti bila koalicija HSP-a i HDSSB-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićen prošle godine Lista USKOK-ova osumnjičenika pobijedila na prijevremenim izborima za Općinsko vijeće Čeminca Slika nije dostupna Potvrđeno rješenje suca istrage Bivši načelnik Čeminca ostaje još tri mjeseca iza rešetaka: Pinjuhu odbijena žalba

Predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a Tomislav Ivić na današnjoj je konferenciji za novinare kazao kako je to 12. jedinica lokalne samouprave u kojoj je HDZ u zadnje dvije godine preuzeo odgovornost za obnašanje vlasti. Izrazio je uvjerenje da će dolazak novih članova pridonijeti jačanju HDZ-a u Baranji i Županiji, ali i razvoju te općine, koja je i do sada dobro surađivala sa središnjom državnom vlasti.

Rešetar je kazao kako su u proteklih devet godina obnašanja dužnosti općinskoga načelnika odnos i suradnja s tamošnjom organizacijom HDZ-a bili korektni i dobri te da je glavni razlog njegova prelaska u HDZ "na neki način vraćanje duga prijateljima i poznanicima iz HDZ-a", koji su općini Čeminac pomagali od povratka prognanika 1999. i podupirali njezine projekte.

Podsjetio je da je prije devet godina izabran za općinskog načelnika kao jedini vijećnik HSP-a u Općinskom vijeću, kad je natpolovičnu većinu imao HDZ, što je, kako drži, "dostatan razlog za buduću suradnju".

Na novinarski upit Rešetar nije naveo koliko je HSP-ovih vijećnika prešlo u HDZ, kazavši samo da ih je prešlo dostatno da HDZ preuzme vlast u toj općini. Nije izravno odgovorio ni na upit kad se dogodio njegov zaokret prema HDZ-u, jer je prije žestoko kritizirao odnos te stranke prema Baranji. Ustvrdivši kako je, u predizbornoj kampanji, možda tako nešto i izgovorio, dodao je da je uvijek hvalio ulaganja središnje državne vlasti u čeminačku općinu.

Kazao je kako je o svome prijelazu u HDZ-a izvijestio sam vrh HSP-a, ali da nije razgovarao s predsjednikom stranke Antom Đapićem, kojemu, kako je rekao, kao svome prijatelju, želi sve najbolje nakon ponovna izbora za predsjednika HSP-a.

Zanijekao je da je njegov prijelaz u HDZ povezan s ponovnim Đapićevim izborom za predsjednika HSP-a, a na novinarski upit je li to posljedica koaliranja HSP-a i SDP-a u Osijeku, odgovorio je kako "nema velikih političkih razloga za razlaz sa HSP-om" .

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene