Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagarantirana europska perspektiva

Pusić: Potrebno uspostaviti komunikaciju svih strana u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vesna Pusić komentirala je stanje u BiH tijekom boravka na stranačkom seminaru. Navodi kako će o toj situaciji govoriti u ponedjeljak u Bruxellesu, na sastanku ministara vanjskih poslova.

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić izjavila je u petak u Osijeku kako sa zabrinutošću prati posljednja događanja u Bosni i Hercegovini te smatra kako je nužno uspostaviti komunikaciju između svih strana, a neprihvatljivim drži uništavanje zgrada te fizičke napade na ljude i imovinu.

Pročitajte i ovo Jablaničko jezero promijenilo boju Ekolozi ogorčeni Jezero u susjedstvu poprimilo jezivu boju, stručnjak upozorava: "Uskoro se može očekivati pomor riba" Antony Blinken Nije prvi put Zrakoplov američkog državnog tajnika prinudno sletio u Pariz: Na važan sastanak morao je automobilom

Tijekom subotnjeg boravka na stranačkom seminaru "HNS 2015/2016", na zamolbu novinara da komentira zbivanja u BiH Pusić je kazala da BiH, za razliku od nekih drugih teških slučajeva, ima zagarantiranu europsku persepktivu i potvrđen put prema europskim integracijama i članstvu u EU te da to, uz sve poteškoće, još uvijek ima široku podršku kao pravac razvoja BiH među njenim građanima.

Nakon prosvjeda i nasilja Sarajevo izgleda sablasno, u Mostaru masovna uhićenja

'Stoga mislim da bi bilo nužno da se što hitnije pronađe način uspostavljanja komunikacije, i ja ću o toj situaciji govoriti u ponedjeljak u Bruxellesu, na sastanku ministara vanjskih poslova', kazala je Pusić.

Podsjećamo, u petak su se u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine dogodili nasilni prosvjedi zbog teškog gospodarskog i socijalnog stanja, prosvjednici su palili i uništavali zgrade lokalnih i državnih tijela vlasti, automobile, prodavaonice i dr., a situacija se smirila tijekom noći. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene