Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaka čast!

Osijek: Umirovljenica pokrenula biznis i zaposlila četiri radnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jelka Kujundžić kao umirovljenica svoju je ušteđevinu uložila u pokretanje slastičarnice.

Jelka Kujundžić zaposlila je četiri djelatnice s burze rada, a zbog širenja posla traži ih još. Ova nesvakidašnja poduzetnica podupire i lokalno gospodarstvo, jer sirovinu kupuje isključivo s obližnjih farmi. Godine joj nisu bile prepreka - umirovljena Jelka u sedmoj je deceniji zamutila biznis. 'Jednostavno, morala sam radit nešto. Kliknulo mi je u glavi sa 65 godina - Osijek mora imati svoju krempitu', kaže Jelka. Osnovala je tvrtku i otvorila slastičarnicu, no nije bilo lako.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti"

'Imam previše godina, ne mogu podići kredit. Ušteđevinu sam položila kao jamca u banku i digla sam lombardni kredit', kazala je Jelka.

Posao je brzo krenuo Svakog dana proda se 300 krempita napravljenih po staroj osječkoj recepturi. 'Mi radimo isključivo sa prirodnim slatkim vrhnjem, sa maslacem, znači nikakve umjetne arome, nikakvi praškovi', kazala je Biljana Bošković, zaposlenica.

Mlijeko stiže s obližnje farme, 1.500 litara svaki mjesec. Ono s čim Jelka nije zadovoljna su strogi propisi. 'Zato što su se samo jedan dan djelatnice zamijenile u smjeni i nisu imale 12 sati odmora nego 11 i pol, ja sam dobila kaznu 32.000 kuna', ispričala je Jelka.

No, osječka krempita, musava pita i drugi kolači, peku se i dalje, a zbog puno posla Jelka traži još dvije radnice i veći prostor. 'Ja sam sretna, jer će kolači živjeti poslije mene, slastičarnu njima ostavljam kao nasljedstvo', kazala je Jelka.

Nekadašnja službenica u kemijskoj industriji, ostvarila je svoj životni san.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene