Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bucmasta s velikim očima'

Osijek: Medicinske sestre ostavljenoj bebi dale ime...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novorođena beba ostavljena je ispred Doma zdravlja u Osijeku. Nalazi se u inkubatoru i dobro je.

Tek rođena beba ostavljena je jutros ispred Doma zdravlja u osiječkom naselju Jug 2.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija Beba - 1 MALENOM SE ŽURILO Nije bilo vremena da stignu do bolnice: Beba se rodila u vozilu hitne - "Smijali smo se, radovali i plakali zajedno s mamom"

Bebu je prvi primijetio umirovljeni hrvatski branitelj koji živi preko puta te zdravstvene ustanove, Ivica Mihaljčuk. Ispričao je kako je ujutro, oko 6:15 sati čuo dječji plač. Kada je pogledao kroz prozor, vidio je susjeda ispred zgrade i zamolio ga da pogleda što se to čuje.

Susjed je odmah vidio da se radi o bebi te su nazvali 112. 'Bila je u košari, bucmasta s velikim crnim očima', rekao je Ivica dodajući kako se radi o curici koja je ostavljena ispod natkrivenog dijela Doma zdravlja. Djevojčica je ubrzo smještena u bolnicu.

U ovoj teškoj situaciji, Ivica također kaže kako ne osuđuje majku, jer 'beba je bila zaštićena i ispred Doma zdravlja'. Dodaje da je bi potresen, ali i sretan jer je bebu pronašao prije nego joj se nešto dogodilo.

U bolnici su potvrdili kako se radi o curici teškoj 1.800 grama, rođenoj rano jutros, osam tjedana prije zrele gestacijske dobi. Prerezana pupkovina bila je nesterilizirana po čemu su liječnici zaključili kako porod nije izvršen u medicinskoj ustanovi već vjerojatno kod kuće. Trenutačno se nalazi u inkubatoru i stabilno je, u bolnici je od milja zovu Zvjezdana, jer kažu, ona je zvijezda njihove bolnice.

Napuštena djevojčica u bolnici će ostati do zrele gestacijske dobi, a brigu o njoj preuzima Centar za socijalnu skrb.  Zbog delikatnosti situacije, policija ne želi otkriti ništa, a tragaju za roditeljima i obitelji nesretne bebe. (D.B. / I.D. / A.M.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene