Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek potpomaže studente povoljnim kreditima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za mnoge studente ljeto je već gotovo. Dok jedni pripremaju ispite, drugi traže što povoljniji smještaj ili rade kakao bi si mogli platiti studij. Osječkim je studentima Grad odlučio skratiti muke uvođenjem studentskih kredita. Redovni student kredit diže u banci po posebno povoljnim uvjetima, a vraća ga tek kad se zaposli. Grad Osijek je jamac.

Studentica Ana upisla je matematiku na osječkom Filozofskom fakultetu. Iako još nisu počela predavanja, Ana već danas zbraja i oduzima. Nije u pitanju viša matematika, već kako platiti stanarinu i režije.

Pročitajte i ovo Zdenko Adrović ZA DNEVNIK NOVE TV Šef Hrvatske udruge banaka otkrio tko će biti najugroženiji rastom kamata, ali i poručio: "Kamate kod nas ne mogu eksplodirati" Slika nije dostupna MINUSI NAŠI SVAGDAŠNJI Od 1. rujna velika promjena na tekućim računima: Šef udruge banaka objasnio detalje

'Razmišljala sam o općinskom kreditu koji je dosta povoljan. Nema kamata, ili su niske, ali to je zanemarivo. Znači, oko 800 kuna mjesečno i to se vraća nakon što se zaposli, kad se završi fakultet,' kaže Ana.

Da bi studenti poput Ane dobili što povoljniji kredit pobrinut će se osječko gradsko poglavarstvo.

Ni bankama nije stran ovakav oblik kreditiranja. Čak štoviše, pokazalo se u mnogim zemljama da je studentski kredit dobra motivacija za završetak studija. Prolaznost je gotovo dvostruko veća.

Jedini uvjet za dobivanje ovog kredita je status redovitog studenta. U slučaju da student izgubi taj status ponavljanjem godina, kredit mora početi vraćati odmah.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene