Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: pokazna vježba "Drava 2008."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokaznom vježbom "Drava 2008" te predstavljanjem operativnih sustava zaštite i spašavanja u Osijeku je, u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS), obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite RH.

Vježbom, koja je održana na Dravi, prikazana je simulacija sudara putničkog i teretnog broda na plovnom putu, s požarom na brodu i zagađenjem rijeke. Uz pripadnike DUZS, u vježbi rješavanja incidentne situacije su, uz ostale, sudjelovali, pripadnici vatrogasnih postrojbi i policije, djelatnici Hitne medicinske pomoći, Hrvatskog crvenog križa i Hrvatskih voda.

Ravnatelj DUZS Đuro Poldrugač ocijenio je kako je vježba u potpunosti uspjela, jer je učinkovito koordinirala desetak različitih vrsta sudionika, koji su djelovali kao jedinstven tim.

U izjavi novinarima Poldrugač je kazao da je cilj ovogodišnjih "Dana zaštite i spašavanja", koji se jučer i danas održavaju u Osijeku, prikazivanje opreme i uređaja, ali i sposobnosti koje su potrebne u kriznim situacijama na nizinskom dijelu RH, posebice vodama i plovnim objektima, te objedinjavanje svih subjekata sustava zaštite i spašavanja, koji sudjeluju u procesu donošenja odluka i otklanjanja posljedica kriznih situacija.

Pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Mladen Vinković također je

izrazio zadovoljstvo vježbom, ocjenivši da su sve službe pokazale visok stupanj pripremljenosti i uvježbanosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene