446742
446742
446742
446742
446742

NOĆNA MORA OSJEČANA Podvožnjak kojim se usude prolaziti samo hrabri

  • , 16.08.2016., 12:05
  • Autor:
  • komentara

Prolazak ispod nadvožnjaka na Vinkovačkoj cesti u Osijeku prava je noćna mora za Osječane.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)

Podvožnjak koji vodi do kružnog toka na Đakovštini Vinkovačkom ulicom prema Bosutskom naselju već je godinama tako slabo osvijetljen da se građani, i u pola bijela dana, kada prolaze ne osjećaju sigurni, a kamoli noću.

'Gotovo svaki dan prolazim ispod tog nadvožnjaka. Ni preko dana ništa se ne vidi, a kamoli u sumrak ili navečer. Neko jutro u susret mi je naišla biciklistica. Vidjela sam je tek u posljednji tren i samo pukim slučajem nismo naletjele jedna na drugu. Ondje je strašno i uopće se ne osjećam sigurno', kazala je za Glas Slavonije stanovnica Dunavske ulice koja svakodnevno prolazi ispod starog nadvožnjaka na Vinkovačkoj na putu do posla u središtu grada.

Nekoliko napada na žene

Samo od 1. siječnja 2010. do kraja listopada 2013. ondje je jedna žena silovana, dvije su osobe opljačkane, jedna je, prema policijskoj terminologiji, drsko okradena, odnosno otete su joj stvari, a jedna je okradena i jedna teško ozlijeđena.

Još prije tri godine gradske vlasti obećavale su rješavanje tog problema.

'Problem neosvijetljenosti ne tiče se samo podvožnjaka na Vinkovačkoj već i onoga u Svilajskoj ulici. Trenutno razmatramo hoćemo li ići na privremeno rješenje s postavljanjem reflektora ili ćemo ući u zahtjevnije radove i sve staviti u projektnu dokumentaciju, kako bismo to riješili najkasnije 2017. godine', kazao je osječki dogradonačelnik Denis Ambruš.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se