Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: Otkazana sjednica gradskog vijeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za danas najavljeni nastavak nedavno prekinute sjednice osječkoga Gradskoga vijeća, tijekom kojeg se trebalo glasovati o prijedlogu gradskoga proračuna za iduću godinu, otkazan je, a nova sjednica Vijeća, na kojoj se treba glasovati o privremenom financiranju grada Osijeka u 2007. godini, sazvana je za 30. prosinca.

Iako je drugi potpredsjednik Vijeća Ivan Bešlić, koji je 21. prosinca vodio prekinutu sjednicu, nastavak najavio za danas u 9 sati, prvi potpredsjednik Vijaća Ivan Bernatović (HDSSB) u priopćenju za javnost izvijestio je kako se nastavak 14. sjednice Gradskoga vijeća "neće održati".

Pročitajte i ovo Sabor 77 za i 42 protiv Hrvatski sabor izglasao proračun za 2024. Davor Nađi, Fokus brojne zamjerke Čeka se rasprava o prijedlogu državnog proračuna, oporba već baca kritike: "HDZ je očito u problemu"

S obzirom na poslovničku nemogućnost ponovnoga odgađanja nastavka 14. sjednice Gradskoga vijeća, zbog proteka roka od 8 dana od sazivanja te sjednice, sazvao sam novu, 15. sjednicu Gradskoga vijeća, za subotu 30. prosinca, s dnevnom redom u kojemu je i prijedlog odluke o privremenom financiranju grada Osijeka u 2007. godini, napomenuo je Bernatović.

Sjednica Vijeća 21. prosinca prekinuta je zbog nedostatka kvoruma, a bez najave i obrazloženja, napustilo ju je 9 vijećnika HDSSB-a, bez čije je potpore njihovom koalicijskom partneru bilo nemoguće izglasati proračun za 2007. godinu.

Gradonačelnik Anto Đapić tada je izjavio kako misli da se koalicija s Branimirom Glavašem i HDSSB-om raspada te da su šanse za njezin opstanak 1 posto.

Kako je tada izvijestilo Tajništvo grada, ako se do 31. prosinca, ne usvoji gradski proračun ili odluka o privremenom financiranju, stječu se zakonski uvjeti za raspuštanje Gradskog vijeća i raspisivanje prijevremenih izbora.

U Gradskoj vijećnici danas u 9,00 okupilo se troje vijećnika HSLS-a i vijećnik HDZ-a Srećko Jelinić koji je ocijenio kako je otkazivanje nastavka sjednice "čudno, upitno i pravno vrlo nejasno".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene