Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uputili prijedlog HUP-u

Osijek osniva gospodarsko-socijalno vijeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Osijek odlučio je potaknuti osnivanje gradskoga gospodarsko-socijalnog vijeća te o tome uputio prijedlog sporazuma Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) i sindikatima.

Na današnjem sastanku s pročelnicima upravnih odjela gradonačelnik Krešimir Bubalo kazao je kako takva tijela u gradu do sada nije bilo, a do sada je dobro funkcioniralo na razini Osječko-baranjske županije. Ocijenio je kako bi se iduće godine mogle pojaviti teškoće, za uklanjanje kojih bi bilo potrebno djelovanje i prijedlozi takva trojnog tijela te pozvao poslodavce i sindikate da imenuju svoje predstavnike u GSV, osnivanje kojeg se očekuje u početku iduće godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Slika nije dostupna Odgođena rasprava o prijedlogu zakona o trgovini

'Loša politika u prošlosti'

Napomenuo je kako ova godina 'nije bila nimalo laka' te da će je grad i gradske tvrtke završiti s oko 100 milijuna kuna gubitka. Od toga je 35 milijuna kuna gubitak gradskog proračuna za ovu godinu, što je posljedica 'loše politike u prošlosti', ocijenio je, ustvrdivši kako je, unatoč takvim pokazateljima, poslovanje gradskog sustava stabilno. Bubalo je izvijestio kako će za organizaciju dočeka 2010. na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića grad Osijek i županija zajedno izdvojiti 206.000 kuna .(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene