Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: Optužnica protiv višeg inspektora Ministarstva poljoprivrede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je na osječkome Županijskom sudu podignuo optužnicu protiv višega poljoprivrednog inspektora Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva 58-godišnjega M.B. zbog zloporabe položaja i ovlasti te protiv voditelja pododsjeka za gospodarstvo, imovinsko-pravne oslove i graditeljstvo iz Ureda državne uprave jedne županije 57-godišnjega M.R. zbog zloporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja isprava.

Optužnica je podignuta i protiv poljoprivrednog proizvođača 53-godišnjega J.V. zbog pomaganja u zloporabi položaja i ovlasti, kojom je pribavljena protupravna imovinska korist oko 175.000 kuna, izvijestio je USKOK na internetskim stranicama.

Pročitajte i ovo Dokumenti Oglasila se i odvjetnica Na prijevaru preuzeli vrijedne dionice: Potvrđena optužnica protiv ministrovog sina i njegovog punca Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera

Optužnica tereti prvookrivljenoga M.B. i trećeookrivljenoga J.V. da su se godine 2003. i 2004. u Orahovici dogovorili o pribavljanju protupravne imovinske koristi tako da je M.B., kao viši poljoprivredni inspektor Ministarstva poljoprivrede zadužen za nadzor poljoprivrednih proizvođača, dogovorio s poljoprivrednikom J.V. da u zahtjeve za dodjelu poticaja za poljoprivrednu proizvodnju upiše i zemljišne parcele koje ne obrađuje i koje nema u vlasništvu ili zakupu.

Radi toga je M.B. dao oznake i brojeve parcela J.V. kako bi popunio zahtjeve, a zatim ih ispunjene predao drugookrivljenome M.R., voditelju pododsjeka za gospodarstvo, imovinsko-pravne poslove i graditeljstvo Ureda državne uprave, kojega se tereti da je, znajući za netočno upisane podatke i nedostatnu dokumentaciju, omogućio unos tih podataka u računalni program Ministarstva poljoprivrede.

Na temelju takve dokumentacije, Sektor za tržišnu potporu Ministarstva isplatio je okrivljenome J.V. poticajna sredstva za
parcele koje zapravo nije obrađivao, a dobiveni novac, oko 175.000 kuna, okrivljeni J.V. je, u skladu s dogovorom, predao okrivljenome M.B. 

Osumnjičenici M.B. i M.R. su u pritvoru i protiv njih je u optužnici predloženo produljenje pritvora te izricanje sigurnosne mjere zabrane obavljanja zvanja, djelatnosti i dužnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene