Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: Ne pristajemo na bijedu u starosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni praznik rada proslavljen je danas na lijevoj obali Drave u Osijeku pod geslom "Ne pristajemo na bijedu u starosti", u organizaciji Regionalnog ureda Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i grada Osijeka te Osječko-baranjske županije i tvrtke "Agrokor".

Regionalni povjerenik SSSH za Slavoniju i Baranju Ante Krajina izjavio je da je prosječna plaća u Osječko-baranjskoj županiji na 13. mjestu u Hrvatskoj te da 70 posto radnika prima plaću manju od hrvatskog prosjeka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povratak kući Kraj prazničnog vikenda donio gužve Slika nije dostupna Video: Kako je proslava Praznika rada izgledala 1961. godine

"Želimo upozoriti na potrebu reforme i ispravak nelogičnosti
mirovinskog sustava u kojemu, po sadašnjim odredbama, tko dulje radi i puni mirovinski fond, ima manju mirovinu", rekao je Krajina.

Na prvosvibanskoj proslavi u Osijeku, uz kulturno-zabavni program, građanima je podijeljeno više od 2000 porcija graha.

Članovi osječke Gradske organizacije SDP-a na svojem su štandu građanima dijelili karanfile, a koordinator stranke za 4. izbornu jedinicu Zoran Milanović rekao je novinarima kako se stranka zauzima "za poštenu plaću, za pošteni rad".


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene