446574
446574
446574
446574
446574

Obećanja Narodne koalicije u Osijeku

  • , 14.08.2016., 14:14
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u nedjelju u Osijeku, na predstavljanju gospodarskog programa Narodne koalicije, kako će ta koalicija po dolasku na vlast, izmijeniti zakon o poticanju investicija, na način da će biti regionalno najatraktivnija zemlja za ulaganja, a infrastrukturni projekti će se financirati isključivo novcem iz europskih fondova.

 
 
 
 
Narodna koalicija obećala veće plaće (Video: Dnevnik Nove TV)
Narodna koalicija obećala veće plaće (Video: Dnevnik Nove TV)

Predstavljajući program za gospodarstvo i zapošljavanje "Siguran smjer" Vrdoljak je kazao kako su neki od ciljeva toga programa širenje širokopojasnog interneta, kako bi Hrvatska u tome području od zemlje na začelju, postala zemlja lider u dostupnosti te tehnologije te dovršenje međunarodnog prometnog 5C koridora, koji se, nakon rješvaanja imovinsko-pravnih odnosa, mora spojiti s Mađarskom.

Kao stupove gospodarskog rasta Vrdoljak je naveo daljnje povećavanje plaća, koje je Vlada Zorana Milanovića započela promjenama poreznih razreda te omjer uvoza i izvoza, koji će omogućiti da Hrvatska izvozi, ne samo prehrambene i industrijske proizvode, nego i usluge.

"Vlada HDZ-a i Mosta bila je dovoljno nesposobna, pa se raspala, i taj je eksperiment pokazao da Hrvatskoj treba stabilna i vjerodostojna Vlada koja nešto zna, koja ima iskustva i koja može krenuti u realizaciju programa s istinom, a ne s fikcijama i lažnim obećanjima. Ne trebaju nam više eksperimenti i neznalice", kazao je Vrdojak.

Kandidat Koalicije u 6. izbornoj jedinici Mirando Mrsić (SDP) istaknuo je kako u iduće četiri godine žele povećati minimalnu cijenu rada, transparentno urediti politiku plaća, kako bismo u Hrvatskoj imali jasnu cijenu rada te destimulirati praksu sklapanja ugovora na određeno vrijeme, a poticati sklapanje ugovora na neodređeno vrijeme.

"Vlada HDZ-a i Mosta ukinula je aktivne mjere politike zapošljavanja. Dolaskom na vlast nastavit ćemo s tim mjerama u punom obimu, a naknadu od 2.400 kuna, koju su dobivali mladi ljudi u sklopu mjera stručnog osposobljavanja, podići ćemo na više od 3 tisuće kuna. Snažnije ćemo poticati zapošljavanje žena i socijalno poduzetništvo", ustvrdio je Mrsić.

Najavio je kako će Narodna koalicija, kako bi umirovljenike zaštitila od siromaštva, uvesti mogućnost koja postoji u svim zemljama EU, da u slučaju smrti jednog bračnog partnera, drugi ima pravo na njegovu mirovinu te kako žele da mirovina iznosi 40 do 50 posto prosječne plaće, ali se to, ističe Mrsić, može ostvariti samo otvaranjem novih radnih mjesta.

Hrvatska treba biti zemlja dobro plaćenih radnih mjesta i dobro educiranih radnika, a ne zemlja u kojoj će se raditi puno, a plaćati malo. Želimo sigurno i dobro plaćeno radno mjesto te sigurnu starost, poručio je Mrsić. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se