Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguće komplikacije

Napuštena beba u Osijeku: Majka pozvana da se javi u zdravstvenu ustanovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučaj novorođene bebe koja je ostavljena pred Domom zdravlja zgrozio je Osječane. Iako postoje nadzorne kamere, policija još uvijek ne želi otkriti jesu li što snimile.

Policija traži pomoć građana, ali i poziva majku napuštene bebe da se obrati najbližoj zdravstvenoj ustanovi. Po svemu sudeći, ona je rodila rano jutros i mogla bi imati komplikacija opasnih po život.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Slika nije dostupna Sumnja na upalu pluća Ravnateljica osječkog Centra za socijalnu skrb: "Majka je svojim ponašanjem direktno ugrozila život i zdravlje djeteta"

Što se djevojčice tiče, ona je stabilno. Kako je rođena prerano, u bolnici će ostati još mjesec do dva. O njoj će skrbiti Centar za socijalnu skrb. Ako se ne pronađu roditelji i rodbina, Centar će joj nadjenuti ime te ju udomiti.

>> Osijek: Medicinske sestre ostavljenoj bebi dale ime...

Podsjetimo, ostavljenu bebu je prvi primijetio umirovljeni hrvatski branitelj koji živi preko puta te zdravstvene ustanove, Ivica Mihaljčuk. Ispričao je kako je ujutro, oko 6:15 sati čuo dječji plač. Kada je pogledao kroz prozor, vidio je susjeda ispred zgrade i zamolio ga da pogleda što se to čuje.

Susjed je odmah vidio da se radi o bebi te su nazvali 112. 'Bila je u košari, bucmasta s velikim crnim očima', rekao je Ivica dodajući kako se radi o curici koja je ostavljena ispod natkrivenog dijela Doma zdravlja. Djevojčica je ubrzo smještena u bolnicu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene