Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najviše staza po glavi stanovnika

Osijek: Besplatno posudite bicikl i provozajte se gradom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zatreba li vam bicikl na osječkim ulicama jednostavno ga možete unajmiti. I to besplatno!

Dva kotača na vlastiti pogon Osječani itekako vole koristiti. 'Bez bicikla ne idem nigdje, na posao, obavljanje poslića po gradu, od točke a do točke b idem samo biciklom', kaže biciklist Ranko Košutić.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Nakon šest mjeseci Zločin koji je potresao Hrvatsku: Policajac optužen za ubojstvo djevojke službenim pištoljem Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku

Damir Klobučar je vozio bicikl po cijeloj Hrvatskoj, ali vožnja po Osijeku je posebna. 'Osijek je definitivno jedan od najzanimljivijih gradova i najpopularniji za vožnju biciklom', tvrdi.

Osijek ima i najviše biciklističkih staza po glavi stanovnika. Zbog ljubavi prema biciklima, na tim je stazama Leo Vinković i diplomirao.

>> Evo kako zaštit bicikl od krađe!

'Moj diplomski rad bile su biciklističke mape grada Osijeka pod nazivom Bajssek', ispričao je Leo Vinković, grafički dizajner. Mape će koristiti i Mariju iako nema svoj bicikl. Kada mu zatreba prijevoz, na nekoliko mjesta u gradu može besplatno posuditi gradski bicikl.

Besplatni bicikl u blizini građanima se sviđa. Projekt besplatnih bicikala u cijelosti je osmišljen u osječkom poduzetničkom inkubatoru.  Novac za još 150 besplatnih bicikala grad je tražio i od Europske unije. Njih će sigurno imati tko voziti jer Osječani bicikle jednostavno vole prođu s biciklima.

Novac za još 150 besplatnih bicikala grad je tražio i od Europske unije. Njih će sigurno imati tko voziti jer Osječani bicikle jednostavno vole. prođu s biciklima. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene