Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema opasnosti od širenja zaraze

Osječanka umrla od meningokokne sepse

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj KBC-a Osijek Željko Vranješ potvrdio je da je jučer oko 2 sata u KBC-u od meningokokne sepse preminula 27-godišnja Osječanka Andrijana Dorić.

Mlada Osječanka stigla je u osječki KBC samo nekoliko sati prije nego je preminula. Bolest, koja inače ima simptome slične gripi, već je bila u vrlo visokom stadiju. Pomoći jednostavno nije bilo. Uzrok smrti potvrdila je i obdukcija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema razloga za paniku Dječak u bolnici s meningokoknom sepsom? Slika nije dostupna 150 ljudi primilo preventivnu zaštitu Mladi Makaranin umro od meningokokne sepse

Ravnatelj Vranješ kazao je kako su poduzete sve mjere opreza za ljude koji su s njom bili u kontaktu te da opasnosti od širenja zaraze nema. Rani simptomi bolesti su povišena temperatura, razdražljivost, glavobolja, povraćanje, te promjene na koži - točkasta krvarenja tzv. petehije. U Hrvatskoj inače, od meningokokne sepse godišnje oboli 50-ak ljudi. Smrtnost je oko 5 posto. U 2009. su od meningokokne sepse preminuli 3-godišnjakinja iz Sinja i 16-godišnjak iz Makarske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene