Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hladni val

Poznata i lokacija: Zagreb zbog hladnoće osigurano dodatni smještaj beskućnicima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Grad Zagreb i gradski Crveni križ, zbog zime su osigurali dodatni smještaj za beskućnike. Uključeni su suhi obrok i topli napitak.

Zbog iznimno hladnih i nepovoljnih vremenskih uvjeta, Grad Zagreb je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb od danas osigurao izvanredni smještaj za beskućnike, i to u Ulici Grada Vukovara 235.

Pročitajte i ovo Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih Beskućnik kopa po smeću Organiziran i prijevoz Da hladne noći ne provode vani: Zagrebačkim beskućnicima Crveni križ nudi privremeni smještaj, testirat će ih i na koronu

U smještaj su uključeni i suhi obrok i topli napitak.

"Na taj način osobama koje borave na otvorenom i nemaju drugi odgovarajući smještaj, pruža se mogućnost boravka u toplom prostoru za vrijeme trajanja nepovoljnih zimskih uvjeta", napominju u Gradu Zagrebu. 

Dežurstvo je organizirano od 19 navečer do 7 sati ujutro.

"Podsjećamo kako je privremeni smještaj beskućnika osiguran u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb, u Velikoj Kosnici, te Caritasom Zagrebačke nadbiskupije u Sesvetskom Kraljevcu. Ukupan kapacitet je 150 korisnika, a trenutno je slobodno 50-ak mjesta", dodaju. 

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Proljeće polako kuca na vrata: Meteorolog otkriva kada nam stižu topliji dani

Pročitajte i ovo Ilustracija Od podstanara do beskućnika ''Ni na Kozari boku više ne možete naći najam sobe s korištenjem kupaonice ispod 200 eura''

Napominju kako beskućnici koji nisu obuhvaćeni uslugom privremenog smještaja, imaju pravo na prehranu u pučkoj kuhinji na lokacijama: Branimirova 35, Cerska 3 i Alfirevićeva 6 te u Župi Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.

"Pored prenoćišta i prehrane, Grad Zagreb osigurava financijska sredstva za rad dva dnevna boravka za beskućnike u organizaciji Udruge Dom i Udruge Pet plus", zaključuju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene