Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Tržišna utakmica nije fer'

Oryx Taxi povlači se iz Zagreba!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od zagrebačkih taksi prijevoznika najavio je privremeno povlačenje sa zagrebačkih cesta.

Od prošle godine konkurencija na zagrebačkom taksi tržištu znatno se povećala. Između ostalih na tržište je došla i tvrtka Oryx Taxi, no oni se zbog trenutne situacije na tržištu privremeno povlače sa zagrebačkih ulicu, piše u njihovu priopćenju za medije.

Pročitajte i ovo Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

U priopćenju navode kako je tvrtka Oryx Taxi ispoštovala sve zakonske norme, te kako su svim zaposlenicima uredno isplaćivali plaće, te prekovremene sate, kao i noćne sate i blagdane.

Problem je, kako navode u priopćenju, u tome što ne postoji fer tržišna utakmica, tj. neki taksi prijevoznici svojim vozačima ne isplaćuju prekovremene sate, ne izdaju račune, rade s vozilima bez valjanih licenci, na temelju čega se formiraju cijene.

'U takvim okolnostima da bi opstao, ORYX Taxi morao bi nabaviti rabljena vozila vrijednosti manje od 70.000 kuna. Uz to, umjesto 3 vozača morali bismo imati samo 2 vozača po vozilu i organizirati svakodnevni rad u smjenama u trajanju od po 12 sati prisiljavajući zaposlenike da rade u prosjeku 300 sati mjesečno, a istovremeno im ne isplaćivati prekovremene sate te naknade za rad noću, nedjeljom i blagdanima.

No poslovati na takav način ORYX Grupa ne zna i ne želi. Ne možemo pristati na takvu visoku razinu nesigurnosti za korisnike usluga kao i ostalih sudionika u prometu niti na izrabljivanje vlastitih djelatnika, a za vlastiti dobitak.

Dok se situacija na tržištu ne promijeni, mi u ORYX-u donijeli smo odluku o privremenom povlačenju iz navedene djelatnosti počevši od 29.3.2012.g.', stoji u priopćenju.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene