Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Oružje je uljez u obitelji i može biti uzrok obiteljske tragedije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević danas je, u sklopu akcije "Manje oružja, manje tragedija", u Varaždinu pozvao građane da vrate oružje.

"Hrvatska je izašla iz rata i oružje je nepotrebno sredstvo u uvjetima u kojima danas živimo. Oružje je uljez u obitelji i može biti uzrok obiteljske tragedije", upozorio je ministar Rončević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne pretjerivati s običajima Oprez! Novogodišnje ljubljenje donosi rizik od gripe Slika nije dostupna Afera za aferom Članovi Sanaderove Vlade osumnjičeni i osuđivani

Pozvao je građane da policajcima jave imaju li bilo kakvih saznanja o posjedovanju oružja, a ono se može vratiti bez ikakvih sankcija.

Ravnatelj policije Marijan Benko istaknuo je da je akcija dosad postigla dobre rezultate, vraćeno je mnogo oružja, streljiva i minsko - eksplozivnih sredstava, a trajat će dok se ne obiđu sve policijske uprave i županije.

Zajednička akcija MUP-a i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Republici Hrvatskoj "Manje oružja, manje tragedija" počela je u rujnu prošle godine, a cilj joj je prikupiti oružje i podići razinu svijesti građana o opasnosti od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima. Akcija je povezana sa željom stvaranja sigurnije budućnosti u kojoj će se zlouporaba oružja svesti na najmanju moguću mjeru, te težnjom za uspostavljanjem snažnije veze između javnosti i policije.

Od primjene novog Zakona o oružju (rujan 2007.) do kraja siječnja ove godine u toj je akciji, po dojavi građana, prikupljeno ukupno 363 komada zabranjenog automatskog oružja, 8027 komada rasprskavajućeg oružja, 471 komad poluautomatskog oružja, pištolja, revolvera i ostalog dozvoljenog oružja, 318 212 komada raznih vrsta streljiva i preko 250 kg eksploziva.

Akcija se nastavlja u Zadru, Dubrovniku i Vukovaru, a završni dio predviđen je početkom travnja u Zagrebu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene