Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro će predložiti paket zakona

Oruč-Ivoš: HDZ počeo pripreme za lokalne izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč-Ivoš rekla je danas u Splitu kako je stranka već počela pripreme za lokalne izbore, koji će se održati na proljeće, a najavila je i da će HDZ uskoro predložiti paket zakona za gospodarski oporavak.

'Počeli smo pripreme za lokalne izbore, ne u smislu da smo odredili kandidate, nego u smislu obilaska terena', rekla je glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč-Ivoš, odgovarajući na novinarske upite na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Splitu povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autokratskih režima.

Istaknuvši kako se stranaka već konsolidirala te je 'na pravom putu', Oruč-Ivoš je opovrgnula medijske napise da će biti smjena u splitskom HDZ-u. 'Nema nikakvih smjena, ovo je jedna od najčvršćih organizacija HDZ-a', rekla je glasnogovornica HDZ-a, koja smatra da takve medijske napise plasiraju pojedinci, kojima smeta što 'stranka nema problema i jača je nego ikad'.

Podsjetivši kako je stranka prije mjesec dana predstavila konture svojeg programa i osnovala 23 odbora, Silvana Oruč-Ivoš je najavila kako će HDZ vrlo brzo Hrvatskom saboru predložiti zakonski paket, koji će se odnositi na oporavak gospodarstva, investicije i poreze. 'Na žalost, saborsko Predsjedništvo je u više navrata odbilo neke naše prijedloge i već sada u medijima daju izjave da neće prihvatiti ono što mi predložimo', kazala je.

Predsjednik županijskog splitsko-dalmatinskog HDZ-a i župan Ante Sanader, odgovarajući na novinske upite odbacio je medijska nagađanja da je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nezadovoljan njegovim radom.

Pročitajte i ovo Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti" Andrej Plenković Zanimljiva imena Pogledajte tko se sve našao na HDZ-ovim listama: Stranci prijeti kazna

>> HDZ optužio vlast da ignorira žrtve komunističkih zločina

'Predsjednik HDZ-a Karamarko je više puta rekao kako je njegova politika, politika uvažavanja lokalnih i regionalnih nivoa. Znači, ono što izaberu lokalni i regionalni ljudi, tako će biti u HDZ-u', kazao je Sanader. Odluku o kandidatu HDZ-a za župana splitsko-dalmatinskog na lokalnim izborim donijet će županijski odbor HDZ-a, a gradski i općinski odbori će odlučivati o stranačkim kandidatima za gradonačelnike i načelnike općina, kazao je.

Te će odluke biti donesene na temelju HDZ-ovih anketa koje se već provode, rekao je. 'Slušat ćemo naše, a ne nečije druge ankete, i oni, koji po našim anketama budu najbolje stajali, bit će naši kandidati za župana, gradonačelnike i načelnike općina", naglasio je Sanader, dodavši kako 'neće ulica' odlučivati o tim kandidatima.

Najavio je i kako će zbog suše 'sigurno biti proglašena elementarna nepogoda na većem dijelu Splitsko-dalmatinske županije'. Izrazio je žaljenje što Županija nema nikakvu pomoć od hrvatske Vlade za štete izazvane sušom kao što, dodao je, nije imala niti kad je u veljači padao snijeg. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene