Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priprema uhidbenih naloga

Miljenić: Zastare kod političkih zločina ne bi trebalo biti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pravosuđa Orsat Miljenić rekao je da se trenutačno radi na uhidbenim nalozima koje će Hrvatska poslati zemljama Europske unije. Koliko će stranih državljana, odnosno koliki je broj stranaca koji se iz nekog razloga trebaju pojaviti pred našim pravosuđem, Hrvatska zatražiti, Miljenić nije želio odati.

Na svečanoj dodjeli zahvalnica udrugama i institucijama u kojima osuđenici odrađuju rad za opće dobro u prostorijama Ministarstva pravosuđa, Miljenić je također naglasio da podržava promjenu Ustava vezanu za nezastarijevanje slučajeva politički motiviranih ubojstava.

Pročitajte i ovo Krediti u švicarcima - 1 U srijedu zastara Nemate još puno vremena: Što je sve potrebno i stignete li još uvijek predati tužbu za kredite u švicarcima Orsat Miljenić u studiju Dnevnika Nove TV - 1 GOST DNEVNIKA NOVE TV Predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić o Austriji i ulasku Hrvatske u Schengen: "Ako ne ide lijepo, može na drugi način, ali moramo ući"

>> Šef Europskog odbora Bundestaga: Iritira me Lex Perković

Smatra da se radi o civilizacijskoj gesti, te da zastare kod političkih zločina ne bi trebalo biti.Komentirajući neizručenje hrvatskih državljana koji se traže za zločine počinjen prije 2002., ministar je rekao da bi se o tom pitanju trebalo razgovarati.

Pitanje je, rekao je, jesu li pregovarači napravili pogrešku kada su to dogovorili. Vezano za pismo koje mu je poslala potpredsjednica Europske komisije Viviane Reding u kojem izražava zabrinutost zbog zakona o neizručivanje osoba koje su kaznena djela počinila prije 2002., Miljenić je kratko odgovorio. 'Na pismo se odgovara pismom. Ne želim o tome polemizirati preko medija', poručio je Miljenić. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene