Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SJEDNICA 3. STUDENOG

Orsat Miljenić otkrio tko će prvi pred Povjerenstvo za Agrokor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Orsat Miljenić, predsjednik istražnog povjerenstva za Agrokor, najavio da će na prvoj sjednici svjedočiti Stjepan Mesić i Ante Todorić stariji, otac Ivice Todorića.

Na prvoj sjednici saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor, koja će se održati 3. studenog, trebali bi svjedočiti Stjepan Mesić i Ante Todorić, otac Ivice Todorića, dok će na sjednicu 7. studenog biti pozvan i Josip Manolić, kao i Ivan Penić te Milan Kovač

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova Fran Olujić - 1 afera argokor Odvjetnik Ante Todorića: "Život s optužnicom punih pet godina je devastirajući"

Objavio je to Orsat Miljenić, predsjednik Povjerenstva, nakon što je zatvorena pripremna sjednica koja je bila zatvorena za javnost. 

Na prošloj sjednici Povjerenstva je izglasano da se pozove Ivica Todorić, no kako je on nedostupan odlučili su pozvati još neke svjedoke koji će "malo pričekati ako dođe Todorić". 

Opozicija je predložila da se počne s povjerenikom Antom Ramljakom i ministricom Martinom Dalić, no to članovi vladajuće koalicije to nisu prihvatili, već su predložili da se ide kronološki, od početka devedesetih. 

Miljenić je rekao da Povjerenstvo donijelo poslovnik o svom radu preglasavanjem. Najspornija odredba bila im je ona o broju članova koji moraju biti prisutni da bi Povjerenstvo moglo raditi. Opozicija je predlagala da Povjerenstvo može raditi bez obzira na broj prisutnih članova, ali da za donošenje odluka mora biti prisutna većina, dok su članovi vladajuće koalicije predlagali da i za rad Povjerenstva mora biti prisutna većina članova. 

"Glasali smo, prihvaćen je prijedlog pozicije, tako da možemo raditi samo kad je prisutno pet ili više članova, a slično je i kod donošenja odluka koje se donose većinom od tih pet, dakle s troje prisutnih", rekao je Miljenić. 

Dodao je da su postigli potpunu suglasnost po pitanju dokumentacije. "Zatražili smo čitav niz dokumenata, od raznih izvješća o provatizaciji i postupanju nadležnih tijela", rekao je Miljenić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene