441975
441975
441975
441975
441975

TEHNIČKA SU VLADA, A UNATOČ TOME ZAPOŠLJAVAJU 'Ovo je nezapamćeno'

  • , 01.07.2016., 09:40
  • Autor:
  • komentara

Tehnički ministar pravosuđa Ante Šprlje, odnosno njegovo ministarstvo, objavilo je u srijedu natječaj za imenovanje glavnog tajnika Ministarstva, a to je izazvalo nove kritike u redovima oporbe.

 
 
 
 
Tihomir Orešković (Foto: Patrik Macek/Pixsell/Narodne Novine)
Tihomir Orešković (Foto: Patrik Macek/Pixsell/Narodne Novine)

Učestale su optužbe iz redova oporbe o neodgovornom ponašanju tehničke vlade premijera u opozivu Tihomira Oreškovića, a najnoviji 'izgred' djelo je Ministarstva pravosuđa, koje je u Narodnim novinama u srijedu objavilo natječaj za imenovanje glavnog tajnika u navedenom Ministartvu. Iz redova SDP-a, stigla je burna reakcija.

"Ovako nešto je nezapamćeno. Nijedna Vlada nakon raspuštanja Sabora nije se ovako ponašala. Nikome, ni jednoj HDZ-ovoj, kao ni SDP-ovoj Vladi nakon isteka mandata nije palo na pamet baviti se kadroviranjem, bilo da razrješuje ili imenuje, da predlaže zakone, niti da donosi uredbe. A ova sve to čini i time krše Ustav, Zakon o Vladi i Zakon o prijenosu vlasti", rekao je bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić (SDP) za Jutarnji list.

Miljenić naglašava kako tehnička vlada ne može imenovati nikoga, jer joj je to izričito zabranjeno zakonom. Dodao je da tehnička vlada može jedino, ako je to nužno zbog rada tijela državne uprave, imenovati vršitelja dužnosti.

Podsjetimo da je i jučer tehnička vlada Tihomira Oreškovića dobila kritiku iz SDP-a.

Peđa Grbin i Mihael Zmajlović pozvali su Oreškovićevu Vladu da svoje ponašanje i postupanje svede u okvire koji su joj propisani Ustavom i zakonom, ističući da joj je 16. lipnja izglasano nepovjerenje, što znači da je smijenjena te da je u "otkaznom roku".

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se