Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija SDP-a

TEHNIČKA SU VLADA, A UNATOČ TOME ZAPOŠLJAVAJU 'Ovo je nezapamćeno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tehnički ministar pravosuđa Ante Šprlje, odnosno njegovo ministarstvo, objavilo je u srijedu natječaj za imenovanje glavnog tajnika Ministarstva, a to je izazvalo nove kritike u redovima oporbe.

Učestale su optužbe iz redova oporbe o neodgovornom ponašanju tehničke vlade premijera u opozivu Tihomira Oreškovića, a najnoviji 'izgred' djelo je Ministarstva pravosuđa, koje je u Narodnim novinama u srijedu objavilo natječaj za imenovanje glavnog tajnika u navedenom Ministartvu. Iz redova SDP-a, stigla je burna reakcija.

Pročitajte i ovo Orsat Miljenić u studiju Dnevnika Nove TV - 1 GOST DNEVNIKA NOVE TV Predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić o Austriji i ulasku Hrvatske u Schengen: "Ako ne ide lijepo, može na drugi način, ali moramo ući" Slika nije dostupna Krnji zakon ili...? ŠOKANTNA ISTINA U tri godine niti jedna zatvorska kazna za obijesnu vožnju

"Ovako nešto je nezapamćeno. Nijedna Vlada nakon raspuštanja Sabora nije se ovako ponašala. Nikome, ni jednoj HDZ-ovoj, kao ni SDP-ovoj Vladi nakon isteka mandata nije palo na pamet baviti se kadroviranjem, bilo da razrješuje ili imenuje, da predlaže zakone, niti da donosi uredbe. A ova sve to čini i time krše Ustav, Zakon o Vladi i Zakon o prijenosu vlasti", rekao je bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić (SDP) za Jutarnji list.

Miljenić naglašava kako tehnička vlada ne može imenovati nikoga, jer joj je to izričito zabranjeno zakonom. Dodao je da tehnička vlada može jedino, ako je to nužno zbog rada tijela državne uprave, imenovati vršitelja dužnosti.

Podsjetimo da je i jučer tehnička vlada Tihomira Oreškovića dobila kritiku iz SDP-a.

Peđa Grbin i Mihael Zmajlović pozvali su Oreškovićevu Vladu da svoje ponašanje i postupanje svede u okvire koji su joj propisani Ustavom i zakonom, ističući da joj je 16. lipnja izglasano nepovjerenje, što znači da je smijenjena te da je u "otkaznom roku".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene