Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stvar pravosuđa

Ministar Miljenić: O Hernadiju se nema što razgovarati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski ministar pravosuđa Orsat Miljenić u Luksemburgu je kazao da je slučaj šefa uprave mađarskog MOL-a Zsolta Hernadija stvar pravosuđa te da se o tome nema što razgovarati.

Pitanje izvršenja europskog uhidbenog naloga u slučaju predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernadija stvar je pravosuđa, a ne politike i o tome se nema što razgovarati, izjavio je u ponedjeljak u Luksemburgu hrvatski ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Lex Perković' Reding: Još nema kompromisa s Hrvatskom Slika nije dostupna Oštre kritike Oporba se obrušila na Vladu: Hitno mijenjajte 'lex Perković'!

>> VIDEO Viviane Reding konačno zadovoljna

'O tome se nema što razgovarati, to je stvar pravosuđa i ono će postupati u okviru svojih nadležnosti', rekao je Miljenić odgovarajući na pitanje novinara u kojoj je fazi provedba hrvatskog zahtjeva za izručenjem Zsolta Hernadija za kojim je raspisana crvena Interpolova međunarodna tjeralica i europski uhidbeni nalog.

Hrvatsko pravosuđe sumnjiči Hernadija da je s deset milijuna eura podmitio bivšeg premijera Ivu Sanadera kako bi upravljačka prava hrvatske kompanije Ine prepustio MOL-u, a zbog čega je Sanader lani prvostupanjskom presudom osuđen na deset godina zatvora.

Miljenić u ponedjeljak u Luxembourgu sudjeluje na sastanku ministara pravosuđa zemalja članica Europske unije

Ministar je pozdravio izjavu potpredsjednice Komisije Viviane Reding, koja je u ponedjeljak ujutro prije početka ministarskog sastanka izjavila da je za nju slučaj 'lex Perković' završen nakon što je Sabor izglasao promjene Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima.

Za nas je taj slučaj završio davno prije i drago mi je što sada i formalno, kroz ove izjave, stavljena 'točka na i', rekao je Miljenić.

Upitan je li Hrvatska pokrenula pitanje ravnopravnosti zemalja članica EU, s obzirom da je dio zemalja, koje su bile članicama do 2002., mogao uvesti vremenska ograničenja od kada će primjenjivati europski uhidbeni nalog, dok je drugim državama članicama to onemogućeno, Miljenić je rekao da će do to toga sigurno doći, ali ne tako skoro. 'To nije tako jednostavno, ali doći će na red, ali ne tako skoro', rekao je.

Glavne teme o kojima su ministri razgovarali u ponedjeljak bile su zaštita osobnih podataka, prijedlog za osnivanje Ureda europskog javnog tužitelja te zaštita od krivotvorenja eura. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene