Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupljanju ''humanitarnu pomoć''

Organizirane grupice stranih državljana varaju diljem Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kaštelima su viđena dva sumnjiva muškarca koji skupljaju "humanitarnu pomoć". Oganizirane grupice stranih državljana rade slične prijevare diljem Hrvatske.

"Poštovani, upravo se ispred Super Konzuma u Sućurcu nalaze dva sumnjiva muškarca koja su jučer viđena ispred Ribole u Kaštel Kambelovcu. Prikupljaju novce za neku sumnjivu udrugu s ciljem otvaranja centra za djecu invalide i potlačene. Jučer su ispred Ribole prikupljali novce za nešto sasvim drugo, ali humanitarnog karaktera. Nose sa sobom nekakve liste na kojima je objašnjeno za što skupljaju. Po mojoj procjeni glume da su gluhonijemi, a jučer su viđeni kako ulaze u automobil talijanskih tablica. Šaljem ovo s ciljem informiranja javnosti, jer je jasno da je riječ o prevari. Postanu vrlo neugodni ako im je iznos koji im se da malen", stoji u mailu koji je stigao na adresu Kastela.org

Pročitajte i ovo Stanovnici Gaze - 2 Najgore na sjeveru Sve veća kriza u pojasu Gaze: Palestinci umiru od gladi, Izrael ne odustaje od vojne operacije Brod humanitarne pomoći kreće s Cipra Stanovnici Gaze gladuju Humanitarna pomoć odaslana morskim putem: "300 kamiona s hranom trebalo bi ući u Gazu svakog dana"

Tragom ove informacije provjeril su o čemu se radi te došli do saznanja da organizirane grupice stranih državljana rade slične prevare diljem Hrvatske. Pri tom se ne ustručavaju pokazivati ni razne iskaznice i dokumente koje su napravili ili imaju, kako bi ostavili što bolji dojam.

O njihovim aktivnostima obaviještena je i policija, stoga se upozoravaju građani da pripaze kome daju novac

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene