Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sajam fakulteta iz SAD-a

Organizatori iznenađeni: Velik interes za studij u inozemstvu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi su srednjoškolci pohrlili na prvi sajam fakulteta iz SAD-a. Tražile su se informacije o mogućnostima studiranja i stipendijama koje se nude učenicima iz Hrvatske. Sudeći po velikom zanimanju, mnogi mladi žele obrazovanje nastaviti u inozemstvu.

O mogućnostima studiranja u inozemstvu raspitati se došao i Ivan Koroman. 'Definitivno bih htio ići van negdje i mislim da sam našao svoje, a to je umjetnost i dizajn', kazao je Ivan. Ako uspije dobiti stipendiju, nakon završene srednje - studirat će na Floridi. Zadovoljan je što postoje ovakvi događaji.

Pročitajte i ovo Donacija PMF-u - 5 Poticanje znanosti Velikodušna donacija: Udovica hrvatsko-američkog fizičara fakultetu poklonila nesvakidašnji dar Akcija 30 dana mekanog kutka - 4 "30 dana mekanog kutka" Mentalno zdravlje djece: "Možemo govoriti o svojim emocijama o kojima inače ne možemo pričati tijekom nastave"

'Zato što tjeraju mlade ljude da više idu van, da nauče nešto novo, da dobiju nova poznanstva, nova prijateljstva i da jednostavno imaju više znanja', kazao je Ivan. Mnogi njegovi vršnjaci žele upravo to. 'Još uvijek vjerujem da su mogućnosti vani veće, i posebno zbog toga što želim studirati medicinu. Kao žena imam više mogućnosti vani', kazala je učenica Ema Kamarić.

>> Studenti, ovo biste TREBALI ZNATI ako na predavanja nosite laptop

Velik interes iznenadio je i organizatore. 'S obzirom da prvi put organiziramo ovako nešto, nadali smo se oko dvjestotinjak posjetitelja dobiti, međutim dobili smo do deset ujutro preko petsto prijava', kazala je Ana Marinović iz Instituta za razvoj obrazovanja.

Pitanja je mnogo, a najveća gužva na štandu Princetona. 'Najčešća su pitanja općenito o Sveučilištu i ona vezana za financije. Tražimo studente koji će biti vrlo uspješni, ali i kompletne osobe koje će biti aktivne u akademskom životu, ali i izvan njega', kazao je Alexander Bustin sa Sveučilišta Princeton.

Stotine učenika koji su posjetili sajam nadaju se da će ispuniti te kriterije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene