444181
444181
444181
444181
444181

Orešković primio djecu Srebrenice

  • , 22.07.2016., 11:37
  • Autor:
  • komentara

Opozvani predsjednik Vlade Tihomir Orešković u Banskim dvorima primio je djecu iz Srebrenice koja devetu godinu zaredom ljetuju na području Kvarnera u organizaciji Zbora katoličkih skauta Riječke nadbiskupije i Prve sušačke hrvatske gimnazije.

 
 
 
 
Opozvani premijer s djecom iz BiH (Foto: Patrik Macek/PIXSELL )
Opozvani premijer s djecom iz BiH (Foto: Patrik Macek/PIXSELL )

Ove je godine na ljetovanju 39-ero djece s roditeljima i skautima, a Orešković je u sradačnom druženju s djecom uputio zahvalu i odao priznanje skautima i djelatnicima sušačke gimnazije.

"Svaka čast, ovo je je jedna prekrasna organizacija. Djeca se imaju priliku upoznati s Hrvatskom, stvoriti nova prijateljstva. Čestitam za trud i sve što ste učinili", rekao je Orešković. Sve što činite za ovu djecu nije samo za njih, nego i za Hrvatsku i za BiH, za sve nas, dodao je.

Kroz projekt u organizaciji Zbora katoličkih skauta na ljetovanje u Hrvatsku dolaze djeca islamske, pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti, a voditelj projekta Marin Miletić istaknuo je da skauti u Riječkoj biskupiji djeluju 14 godina i imaju 700 članova.

"Trudimo se svjedočiti otvorenost prema svakom čovjeku. Ovim projektom svjedočimo kako unatoč različitostima moramo živjeti jedni uz druge u miru i ljubavi, prihvaćanju onoga drugoga", rekao je. Time želimo potaknuti svakoga da učini sve što može za mir, poručuje Miletić.

Djeca su smještena u skautskom kampu u Driveniku, u zaleđu Crikvenice, gdje borave od 15. do 24. srpnja, a osim kupanja na riječkim i crikveničkim plažama organizirani su im ronjenje u Kostreni, posjet HNK Rijeci, praćenje nogometne utakmice između Rijeke i Istre, posjet Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, vožnja brodom po Kvarneru i obilazak stare jezgre Rijeke i Opatije.

Srebrenička djeca posjetila su i riječkog nadbiskupa Ivana Devčića, riječkog paroha Miću Kostića te riječkoga imama Hajrudina Mujkanovića.

Posebnost projekta i važnost zajedništva istaknula je i ravnateljica sušačke gimnazije Đudita Franko, a predsjednica udruge "Snaga žene" iz BiH Branka Antić Štauber zahvalila je organizatorima i hrvatskoj Vladi jer su "prepoznali vrijednost tranzicijske pravde i rehabilitacije koja je potrebna za sve žrtve u BiH".

Dužni smo pomoći djeci i budućim generacijama kako bi spriječili transegeneracijski prijenos ratne traume, dodala je. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se