Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražit će dokumentaciju

Orešković: O Milanovićevu sukobu interesa samo na temelju dokaza i činjenica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Povjerenstva za sukob interesa Dalija Orešković istaknula je danas da Povjerenstvo može o optužbama bivšeg ministra finacija Slavka Linića da je premijer Zoran Milanović pogodovao svojim rođacima i prijateljima odlučiti samo u zakonom propisanom postupku na temelju dokaza i činjenica.

Ocjenu je li neka situacija sukob interesa ili ne, Povjerenstvo može dati samo nakon što na temelju prikupljenih dokaza utvrdi relevantne činjenice, i to isključivo u propisanom postupku na sjednici Povjerenstva koja je javna, naglašava Orešković u priopćenju.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević slučajno?!?! Bivši Milanovićev ministar i prvi na SDP-ovoj listi pio kavu s USKOK-ovim optuženikom, HDZ se oglasio ironičnom porukom Tihomir Cipek, politički analitičar "Prava politička diverzija" Analitičar za Dnevnik Nove TV: "Milanović ide na taj sukob i to se čak kosi s načelima SDP-a. A Plenkovićeva taktika je poput thai chija"

U svim situacijama kada Povjerenstvo smatra da informacije objavljene u medijima po svom sadržaju predstavljaju povod za provjeru je li u postupanju dužnosnika došlo do povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa, Povjerenstvo će od nadležnih državnih tijela zatražiti potrebne obavijesti, pojašnjenja i dokumentaciju, dodala je.

Dragovan: Odbor za nacionalnu sigurnost raspravljat će o Linićevim optužbama

Povjerenstvo će pokrenuti postupak ako iz prikupljene dokumentacije proizlazi da postoje razlozi za to, a u ovom slučaju postupit će na isti način kao i u svim drugim predmetima do sada.

Orešković je u telefonskom razgovoru da pojedini analitičari ili udruge iz nevladinog sektora mogu donositi ocjene o sukobu interesa kakve žele, no Povjerenstvo je kolektivno tijelo koje, kako bi zaštitilo svoj autoritet, ocjene o sukobu interesa mora donijeti isključivo na temelju činjenica i na javnoj sjednici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene