447935
447935
447935
447935
447935

Orepić: Most je srušio klijentelizam po cijenu odlaska s vlasti i traži novi mandat da provede reforme

  • , 25.08.2016., 18:23
  • Autor:
  • komentara

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić i nositelj Mostova liste u I. izbornoj jedinici kazao je u četvrtak da je Most spreman za izbore i da se nada da će građani prepoznati Most kao snagu koja je srušila klijentelizam po cijenu odlaska s vlasti i da stoga traže povjerenje za novi mandat u kojem će „vratiti državu narodu“.

 
 
 
 
Vlaho Orepić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Vlaho Orepić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Vodeće stranke razvile su se paralelne strukture državi, u koje su uvučeni i branitelji, tako da postoji esdepeovska i hadazeovska država, ali nemamo domovinu, kazao je Vlaho Orepić i dodao da treba sve potencijale staviti na "jedan kup za ono što nam treba".

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Most je prepoznao da je narod otišao dalje od političke elite, i politička elita koči razvoj Hrvatske, kazao je i dodao da su gospodarski problemi u Hrvatskoj puno manji od paralelnih struktura i nereda u državi.

Na pitanje kako će izgledati sraz s čelnim ljudima SDP-a i HDZ-a Zoranom Milanovićem i Andrejem Plenkovićem, Orepić je kazao da oni nemaju kompetencije i iskustva stvaranja ove države.

Na svojim kostima imam doslovno iskustvo stvaranje ove države, sudjelovanja u Domovinskom ratu i nošenja sa svakodnevnim problemima s kojima se nose ljudi, oni ne mogu shvatiti ovo što govorim, kazao je.

Na pitanje novinara o aferi sa snimkom susreta dijela branitelja s Narodnom koalicijom, kazao je da je dio branitelja tražio razgovor s Milanovićem i izigrao povjerenje koji im je pružio gospodin Milanović, a za njegovu retoriku je kazao da to nije način izražavanje jednog čovjeka koji sutra želi voditi ovu državu, ali, dodao je, to „njemu na dušu“.

Upozorio je da se to ne pripisuje svim braniteljima, jer se radi, kako je kazao, samo o ljudima koji zastupaju dio braniteljske populacije.

Za Ministarstvo unutarnjih poslova rekao je da su u njemu pripremili kompletnu reorganizaciju, čime su napravili „reformu koja po obimu nije napravljena od osnutka RH“.

Tih šest ljudi koje je preuzelo Ministarstvo iz srca je radilo svoj posao, slomili smo kralješnicu klijentelističkoj Hrvatskoj, ali nismo imali vremena provesti reformu.

Vjerujem da sam unio novinu u politički život RH, unio vrijednosti poput nepristranosti i odlučnosti, i ne bih se složio da je ovo najneuspješnija vlada.

Ova vlada nije imala vremena provesti reforme i zato tražimo povjerenje da ih provedemo, kazao je Vlaho Orepić. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se