Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moli za suradnju

Orepić građanima poručuje da imaju strpljenja na granicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutrašnjih poslova Vlaho Orepić poručio je u četvrtak građanima da imaju strpljenja na granicama nakon što će od petka početi pojačani nadzor na unutarnjim i vanjskim granicama EU-a

Kazao je da su detalji poznati javnosti te je najavio kampanju u kojoj bi se ljudi upoznali s promjenama te ih moli za suradnju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković U intervjuu za France 24 Plenković o čuvanju granice: "Kontrole neće riješiti problem terorizma" Slika nije dostupna Moderni nadzor Poljska počinje graditi 200 kilometara dug zid duž ruske granice: "Imat ćemo sveobuhvatno praćenje svega što se događa"

Upitan ima li koji savjet za građane, Orepić je rekao: "Samo strpljivost". "Mi ćemo dati sve od sebe da s tehničkim i ljudskim potencijalima to napravimo što bolje i što brže", naglasio je.

U skladu s izmjenama schengenskih propisa Hrvatska od petka ima obvezu na svim graničnim prijelazima na vanjskoj, ali i unutarnjoj granici Europske unije provjeravati sve putnike kroz dostupne baze podataka, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Premijer Andrej Plenković je i na sjednici Vlade obavijestio ministre da je uoči sjednice održao sastanak s Orepićem zbog stupanja na snagu izmjena koje se odnose na granične kontrole. "Kontrole će biti pooštrene i unutar Europske unije. Želim poručiti svima koji putuju da budu strpljivi i da imaju razumijevanja", rekao je Plenković, dodajući da će sustav biti u funkciji od petka.

Plenković moli građane da, ukoliko dođe do malo duljih čekanja na granicama, shvate da je razlog novih propisa usmjeren na bolje kontrole i sprečavanje ulaska onima koji bi se željeli upustiti u počinjenje terorističkih akata. (Hina/S.Ve.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene