Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog neslaganja s politikom

ORaH napustilo troje članova vodstva - Holy: 'To je veliki udarac za stranku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica ORaH-a Mirela Holy izrazila je žaljenje zbog toga i priznala kako je to veliki udarac za ORaH.

Članica Predsjedništva za regiju zapad Marina Biti, predsjednica regionalne organizacije zapad Željka Barbarić i član Predsjedništva za regiju istok Dino Krupić napustili su ORaH zbog neslaganja s politikom i načinom upravljanja strankom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Demantij napisa ORaH će samostalno na izbore Slika nije dostupna Osnovan ORaH Mirela Holy na osnivačkoj skupštini slavila s orasima i orahovcem

To je malo neobično s obzirom da su bili u samom vodstvu organizacije, izjavila je Holy čiji je dojam da se radi o zamoru i gubitku motivacije jer je graditi novu stranku bez ikakvih financijskih sredstava težak posao koji zahtjeva velika odricanja u privatnom i poslovnom životu.

"Mogu samo reći - hvala im na svemu i nadam se da će imati uspjeha u svom budućem radu", rekla je Holy.

Holy: SDP shvaća da će izgubiti izbore, sad samo 'copraju'

Podsjetila je da je Biti autorica i koautorica čak tri stranačke politike - politike znanosti, obrazovanja i tehnologije, politike inovacija i kulturne politike, a Krupić autor politike borbe protiv korupcije.

"To je veliki udarac za ORaH, s obzirom da je zapadna regija, u kojoj su Biti i Barbarić bile prisutne, za nas izuzetno važna", rekla je Holy.

ORaH su prethodno napustili još neki članovi vodstva - Kristijan Grđan, koji je bio član Glavnog foruma, izašao je u veljači, a u kolovozu 2014. stranku je napustila Andrea Feldman, koja je bila članica Predsjedništva.

ORaH nije stranka koja ide na veliki broj članova, nego na kvalitetu, tvrdi Holy. Dosta je velika fluktuacija, ljudi ulaze i izlaze, pa stranka trenutno ima oko 3.000 članova.

Barbarić je rekla Hini da je napustila ORaH zbog neslaganja s vođenjem stranke i njezinim programskim smjerom, dok je Krupić bio nezadovoljan razinom unutarstranačke demokracije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene