Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bošnjaković o predsjedniku HNS-a

'Optužnica u Mađarskoj protiv Čačića vrlo je ozbiljna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pravosuđa RH Dražen Bošnjaković rekao je da je optužba u Mađarskoj protiv predsjednika HNS-a Radimira Čačića vrlo ozbiljna jer su u prometnoj nesreći dvije osobe smrtno stradale te kako bi, što se političke odgovornosti tiče, svaki političar koji je suočen s tako teškom optužbom itekako trebao razmisliti o svojoj političkoj karijeri.

Danas je na Županijskom sudu u mađarskom gradu Kapošvaru počelo suđenje predsjedniku HNS-a Radimiru Čačiću, optuženom za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim posljedicama. Čačić je 8. siječnja 2010. automobilom naletio na Škodu Fabiju kojom je upravljala 58-godišnja Katalin Lipták. U automobilu je bila njezina majka, 81-godišnja Erzsebet i 60-godišnji suprug Gyoergy koji su preminuli od teških ozljeda.

Odgovarajući na novinarski upit kako komentira suđenje Čačiću, Bošnjaković je rekao kako mu se čini da mediji nemaju jednak tretman suđenja Čačiću i 'onoga što se dešava kod jednog drugog osumnjičenika, gdje se postupak vodi u Hrvatskoj', potvrdivši da misli na suđenje Tomi Horvatinčiću. Napomenuvši da se suđenje odvija u Mađarskoj te da ne želi ulaziti u pojedinosti jer je postupak u tijeku, Bošnjaković je rekao da je Republika Hrvatska pružila međunarodnu pravnu pomoć koju je obvezna pružiti. (HIna)

 

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević Afera odijela Sud odbio prijedlog obrane Dragana Kovačevića, Uskok: "To je pokušaj odugovlačenja" Slika nije dostupna Drugo ročište Čačić sutra ponovno pred mađarskim sudom

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene