Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I troje suradnika

Optužnica protiv Slavena Žužula za utaju od 8,8 milijuna kuna poreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podignuta je optužnica protiv predsjednika RNK Split Slavena Žužula i njegovih troje suradnika zbog utaje 8,8 milijuna kuna poreza.

Općinsko je državno odvjetništvo u Splitu podiglo optužnicu protiv predsjednika radničkog nogometnog kluba Split Slavena Žužula, troje njegovih suradnika i kluba kao pravne osobe zbog zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i utaje poreza u iznosu od 8,8 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević Slučaj JANAF Afera s odijelima, spominje se i Turudić: Sud će odluku donijeti u četvrtak Slika nije dostupna Podignuta optužnica Utaja poreza: Vođa prosvjeda u Savskoj uskoro bi mogao na sud

>> Pronašli 17-godišnju Karlu koja je nestala u novogodišnoj noći!

Optuženike se tereti da su od 24. lipnja 2010. do 14. svibnja 2011. u Splitu u nakani da izbjegavanjem plaćanja poreza klubu pribave značajnu financijsku dobit. Žužul kao predsjednik kluba, sportski direktor Nenad Pralija, tajnik Špiro Barbarić i knjigovotkinja Snježana Blažević zaposlenim su djelatnicima, igračima i trenerima kluba isplaćivali naknade, bez evidentiranja u poslovnim knjigama i bez plaćanja pripadajućih poreza i doprinosa državi.

Šteta koju je RNK Split nanio državi procijenjena je na 8.870.094 kune.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene