Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednji krak afere

Optužnica protiv Milkovića i Bradača za Fimi mediju vraćena tužiteljstvu na doradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Županijski sud vratio je na doradu optužnicu protiv bivšeg predsjednika uprave CROSCO-a Bojana Milkovića i tajnika uprave u toj tvrtki Mladena Bradača

Njih tužiteljstvo, u posljednjem kraku afere Fimi media, tereti da su preplaćivanjem marketinških usluga agenciji kojoj se sudi za punjenje HDZ-ova crnog fonda u vrijeme Ive Sanadera zaradili gotovo dva milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Krešimir Devčić, glasnovornik i sudac Županijskog suda u Zagrebu Presuda za Fimi mediu Kako će država do Sanaderovih milijuna? Neće biti potrebno niti prodavati blokirane nekretnine Slika nije dostupna ne namjerava se ispričati Gordan Jandroković: ''Nosim politički teret, ali ne i odgovornost za ono što nisam kriv''

Optužnica je vraćena zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu na doradu kako bi se vještačenje dodatno utvrdile i pojasnile cijene spornih usluga, doznaje se na sudu.

Tužiteljstvo tvrdi da je CROSCO angažirao Fimi mediju nakon što je od Milkovića to zatražio Bradač, koji se ranije o suradnji navodno dogovorio s tadašnjim HDZ-ovim rizničarom Mladenom Barišićem.

Milković je, kako stoji u optužnici, s Fimi medijom potom potpisao dva ugovora o suradnji, u listopadu 2005. i lipnju 2007. iako su navodno bili svjesni da se iste usluge na tržištu "mogu nabaviti po nižim cijenama".

Slijedom potpisanih ugovora CROSCO je za robu i usluge u vrijednosti od 2,1 milijun kuna Fimi mediji, temeljem 105 izdanih računa, isplatio više od četiri milijuna kuna i na taj način Fimi mediji, na štetu CROSCO-a nezakonito zaradio najmanje 1,95 milijuna kuna.

Tvrtka koja je postala sinonim za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki ranije je nepravomoćno osuđena zajedno s bivšim premijerom Sanaderom, ali i HDZ-om kao prvom strankom osuđenom za korupciju. No, Vrhovni sud ukinuo je prvostupanjsku presudu i zatražio novo suđenje koje je počelo u lipnju, ali je sredinom rujna prekinuto zbog bolesti i operacije bivšeg premijera.

Zbog izvlačenja preko 70 milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki uz Sanadera i HDZ na optuženičkoj klupi su i bivši rizničar Barišić, stranačka blagajnica Branka Pavošević, vlasnica marketinške agencije Fimi media Nevenka Jurak te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene