Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova optužnica

Komplicirana istraga: Mamića i šestoricu Uskok tereti da su oštetili Dinamo za 144 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedna optužnica podignuta je protiv Zdravka Mamića. Optužena su još šestorica, među njima i Zoran i Mario Mamić te Damir Vrbanović. Uskok ih tereti za zločinačko udruženje i sumnjive poslove s transferima nogometaša putem poreznih oaza po svijetu, pri čemu su iz Dinama izvukli više od 144 milijuna kuna.

Zdravka Mamića i druge se tereti da su tako oštetili Dinamo za više od 144 milijuna kuna. S ovim slučajem bave se i istražitelji u Bosni i Hercegovini, ali i u Švicarskoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suđenje Mormonski par ubio dvoje djece i ženu: Mališane su nazivali zombijima, vjerovali u sudnji dan - "Nezgodne smrti se događaju" Silvio Marić Još jednog muči pamćenje Bivši dinamovac Marić na suđenju: "Dobio sam 80.000 eura na ruke. Pokušavam, ali ne mogu se točno sjetiti"

Komplicirana istraga, nekoliko puta proširivana, trebalo je dokazati je li poslovanje off shore kompanija i u kojem dijelu nezakonita. Koristila se i međunarodna pravna pomoć, a optuženima je blokirana imovina.

Istraga je trajala šest mjeseci, produžena za godinu dana pa potom za dodatna dva mjeseca. Krajnji rok za podizanje optužnice je 19. srpnja. Optuženici sad čekaju da im se dostavi optužnica, a potom slijedi odgovor. Optužno vijeće saziva sjednicu. Može je prihvatiti odbaciti ili vratiti na ponovnu doradu.

Postupak seli u Osijek. Vrhovni sud prihvatio je zahtjev Glavnog državnog odvjetnika za prenošenje mjesne nadležnosti sa Županijskog suda u Zagrebu na Županijski sud u Osijeku.

Kao glavni razlog navedeno je da iz javno dostupnih podataka jasno vidljiva povezanost nekih osumnjičenika sa pojedinim sucima Županijskog suda u Zagrebu, ali i činjenice da su neki od sudaca aktivni u raznim disciplinskim tijelima Hrvatskog nogometnog Saveza.

Zanimljivo ovo je jedan od zadnjih poteza predsjednika suda Branka Hervatina kojemu istječe mandat za nekoliko dana. Ivan Turudić koji je nedavno odustao od kandidature za tu funkciju upravo zbog toga što ga dovode u vezu sa Zdravkom Mamićem kaže da je odluka o preseljenju postupka nepotrebna i nezakonita.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene