Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Optuženi za Ovčaru u norveškom pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije priopćilo je da je "došlo do informacije" da se Damir Sireta, optužen za ratni zločin nad ratnim zarobljenicima na Ovčari 1991. godine, nalazi u pritvoru u Norveškoj.

"Za Siretom, koji je do sada bio nedostupan ogranima gonjenja, raspisana je međunarodna tjeralica na osnovu koje je lociran, u suradnji s norveškim državnim organima", priopćilo je Tužiteljstvo za ratne zločine.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

U priopćenju se dodaje da "postoji sumnja da je Damir Sireta, kao pripadnik snaga Teritorijalne obrane Vukovara, jedan od egzekutora 200 ratnih zarobljenika na poljoprivrednom dobru Ovčara u studenome 1991. godine".

Dosad je u Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu, još nepravomoćnom presudom, osuđeno 15 pripadnika nekadašnje Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne postrojbe "Leva Supoderica".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene