Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon 'gluhog telefona'

Optužbe na relaciji Linić - MUP: Danas sjednica VNS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas će napokon biti održana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Sjednicu VNS-a zatražio je prije 10-ak dana predsjednik Ivo Josipović zbog optužbi Slavka Linića koji je rekao da ga vrh policije sumnjiči bez razloga da je kao bivši gradonačelnik Rijeke '91. svotu od 800.000 tadašnjih njemačkih maraka umjesto za kupnju oružja iskoristio u druge svrhe. Linić je tvrdio da mu podmeću ravnatelj policije Oliver Grbić i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. Karamarka je pritom nazvao 'špijunčinom'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ako bude potrebe Josipović: O 'curenju' informacija raspravljat će se i na VNS-u Slika nije dostupna Karamarko za Dnevnik Nove TV EKSKLUZIVNO: 'Mislio sam da sam svima simpatičan i da me se nitko ne boji'

U međuvremenu je bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec izjavio je da mu je Oliver Grbić 2009. godine rekao kako je policija zatrpana ozbiljnim prijavama protiv ljudi iz HDZ-a te kako bi vrh vladajuće stranke stoga trebao početi s anonimnim prijavama protiv članova oporbenih stranaka, primjerice Linića i Čačića.

Polančec je izjavio kako je bio prisutan sastanku na kojem je Tomislav Karamarko, prije sjednice Vlade, o svim istragama obavještavao premijerku Jadranku Kosor i vrh stranke.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko odbacio je sve optužbe i dao punu podršku ravnatelju policije, dok je SDP objavio dokumente za koje tvrdi da dokazuju kako je spomenuti novac, koji na kraju, kako tvrde, nije iskorišten za nabavku oružja, vraćen u gradski proračun.

O svemu je raspravljao saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji je zbog predstavke Slavka Linića 'prijava zlouporabe položaja i ovlasti ministra unutarnjih poslova i osoba u Ravnateljstvu policije Krunoslava Borovca i Olivera Grbića' odredio nadzor u MUP-u.

Premijerka Kosor je nakon sastanka s Karamarkom u nedjelju 22. svibnja u izjavi za novinare predložila da se sjednica VNS-a održi 'odmah', što je izazvalo iznenađenje u Uredu predsjednika iz kojeg su odgovorili da je bilo dogovoreno da se Vijeće, zbog službenih putovanja predviđenih za prošli tjedan, sastane početkom ovog tjedna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene