Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privremeni režim

Oprezno na rijeci Dobri: Zbog remonta na hidroelektrani Lešće moguć manji vodni val

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hidroelektrana Lešće priopćila je u četvrtak putem Centra 112 da će tijekom dana te u petak zbog završnih remontnih aktivnosti puštati niz rijeku Dobru do 60 prostornih metara vode u sekundi, zbog čega će se mjestimično stvarati manji vodni val

Iz tog se razloga mole svi kupači, veslači, ribolovci i općenito turisti da svoje aktivnosti na Dobri zbog sigurnosti prilagode ovom privremenom režimu.

Pročitajte i ovo Traga se za migrantom nestalim u rijeci Dobri (Foto/Arhiva: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Nestao u rijeci Sa slapa u hladnu Dobru upala četiri migranta: Jedan od njih pronađen mrtav, ostali su dobro Mladić automobilom sletio u Dobru (Foto: Radio Mrežnica) Izgubio kontrolu Mladić automobilom upao u Dobru: 50-ak metara "letio" preko ograde, razbio staklo i spasio se

Gordan Badanjak, koji vodi strojarski dio radova na remontu, izjavio je Hini da se kupači trebaju paziti od 14 sati nadalje, odnosno oni najbliže Hidroelektrani, a dalje nizvodno kako bude tekao val sve do noćnih sati.

Naime, u tijeku su završne remontne aktivnosti Hidroelektrane Lešće, koje su zahtijevale obustavu rada glavnih agregata u razdoblju od 19. srpnja do 7. kolovoza, što je razdoblje kada se ispuštaju samo biološki minimalne količine vode nizvodno od hidroelektrane. Sa završetkom remontnih aktivnosti potrebno je obaviti ispitivanje agregata za puštanje u pogon, što se provodi u četvrtak i petak.

Hidroelektrana Lešće puštena je u rad u rujnu 2010. godine, čemu je prethodilo potapanje kanjona rijeke Dobre, a zbog punjenja i pražnjenja akumulacijskog jezera općine i gradovi uz Dobru nerijetko upozoravaju na nenadane valove i devastaciju obala, obližnjih polja, ali i opasnosti za kupače. Unatrag nekoliko godina djeluje i posebno županijsko Povjerenstvo za sprječavanje devastacije Dobre i njezina obalnog prostora. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene