Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prizor s ličke magistrale

OPREZ U PROMETU Kiša se ledi u dodiru s tlom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog skliskih kolnika budite oprezni na cestama. U većem dijelu zemlje kiša se ledi u dodiru s tlom.

Prizor s priložene fotografije snimljen je jutros na ličkoj magistrali na kojoj pada ledena kiša. Međutim, diljem zemlje slični su problemi.

Pročitajte i ovo Autocesta, ilustracija objavio HAK Oprezno na autocesti A3: Zbog prometne nesreće vozi se jednim trakom Udarni vikend: Gužve na cestama - 3 Posvuda gužva i zastoji FOTO/VIDEO Udarni vikend na autocestama: Kolone su bile kilometarske, turisti u šoku - "Užasno je..."

Mokrih i skliskih kolnika od kiše ima mjestimice u većem dijelu zemlje. Ponegdje se kiša ledi u dodiru s hladnim tlom pa vozače pozivamo na dodatan oprez. Zbog niskih temperatura i kiše na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i Istri, sumaglica u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, javlja HAK.

Jak vjetar usporava vožnju na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica. Na cestama u gorju te duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni.

Zbog loših uvjeta na kolniku (led i inje) za sav promet zatvorena je dionica državne ceste DC26 Čazma-Garešnica između naselja Donji Miklouš i Smiljanik te županijska cesta ŽC4030 Orahovica-Kutjevo.

Zbog poledice zimski su uvjeti na lokalnim cestama LC31201 u Strezojevu i LC31205 u Gladovcu Pokupskom.

Podsjećamo vozače da je od 15. studenog 2016. do 15. travnja 2017. obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 tone podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg koji se postavljaju na pogonske kotače.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene