Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moto plavci u akciji!

VIDEO: Naša kamera u patroli s policajcima na motociklima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija pomoću tzv. moticiklističkih presretača pojačava kontrolu na cestama. Posao im je smanjiti broj stradalih motociklista i biciklista na cestama. Dan je s njima provela naša ekipa.

S dolaskom ljepšeg vremena sve je više motociklista na cestama. Neki zakon ne poštuju.'Najčešće to bude registracija, nenošenje kacige, nevezanje kacige', kaže Zdravko Rakunac, policijski narednik.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

Boris Šojat svoj je motor pripremio za cestu. 'Pod broj jedan servis i gume, gume i kaciga glavu čuva i ostalo - pamet u glavu', kaže Boris.

Pameti i opreza nikada dosta. 'Motociklisti su inače malo teže uočljivi tako da malo više opreza, pogotovo početkom sezone, prema vozačima automobila', kaže motociklist Ranko Pavić.

Policija i vozače automobila podsjeća da su motociklisti izašli na ceste. Neki od njih već su imali bliske susrete. Prema neopreznim vozačima policija neće imati milosti. 'Svi oni koji svojim ponašanjem u prometu ugrožavaju kako sebe tako i druge sudionike u prometu zasigurno će biti meta odnosno cilj ovakvog djelovanja', kaže pomoćnik načelnika prometne policije Zlatko Pakšec. Djelovat će policija i na one koji voze dva kotača na vlastiti pogon jer i na biciklu neoprezna vožnja može loše završiti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene