Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedozvoljena razina supstanci

OPREZ: Evo koji se med povlači iz prodaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ministarstva poljoprivrede upozoravaju kako se zbog nedozvoljene razine supstanci povlači med punjen u punionica meda MEDO-FLOR d.o.o.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je na svojim stranicama priopćenje o povlačenju iz prodaje kesten meda proizvođača MEDO-FLOR zbog nedozvoljenih koncentracija dviju supstanci u medu. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Pročitajte i ovo Marina Bešić Đukarić, reporterka Dnevnika Nove TV Sedmi dan prosvjeda Ministarstvo će svinjogojce pozvati u Zagreb. Svoje djedove u prosvjedu podržali i studenti: "Ovo je zadnji krik, ako ovo izgubimo, svi možemo pakirati kofere" Tomislav Pokrovac, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Ultimatum do sutra u podne Svinjogojci čekaju sastanak s ministricom, Pokrovac za Dnevnik Nove TV otkrio kad će u politiku: "Ljudi me vole nezavisnog"

>> 'Ni jedna pčelinja zajednica ne može proizvesti loš med'

'Ministarstvo poljoprivrede kao nacionalna kontakt točka za sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF) obavještava potrošače o povlačenju i opozivu navedenog proizvoda.

Putem HR RASFF sustava, zaprimljena je obavijest od Veterinarske inspekcije o prisutnosti permetrina i aletrina u medu. Utvrđena koncentracija alertina prema nalazu Hrvatskog Veterinarskog instituta Zagreb je 0,103 mg/kg (dozvoljeno za med je do 0,005 mg/kg) a permetrina 0,043 mg/kg (dozvoljeno za med je do 0,002 mg/kg).

Sa tržišta se opozivaju sljedeći proizvodi:

Med kesten, 250 g, oznake serije 07.02.2017. LO2,
Med kesten, 250 g, oznake serije 07.02.2017. LO3 i
Med kesten, 450 g, oznake serije 04.02.2017. LO3.


Rezultati analize ukazuju da uzorak ne odgovara prema Uredbi Komisije (EU) br. 37/2010. godine o farmakološki djelatnim tvarima i njihovoj klasifikaciji u odnosu na najveće dopuštene količine rezidua farmakološki djelatnih tvari u hrani životinjskog porijekla, odnosno prilogu Uredbe Farmakološki djelatne tvari i njihovih klasifikacija u odnosu na najviše dopuštene količine (NDK), te prema Uredbi Europskog parlamenta i Vijeća EU 396/2005 od 23. veljače 2005. godine o maksimalnim razinama ostataka pesticida u i na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla loja nadopunjuju Direktivu Vijeća 91/414/EEC.

OPOZIV SE ODNOSI SAMO NA PROIZVODE ROKA TRAJANJA (OZNAKA SERIJE) I OZNAKE LOT-a KOJI SE NAVODE U OVOJ OBAVIJESTI.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene