Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Opozicija Bandiću: 'Zagreb je leglo korupcije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da aktualni sat u zagrebačakoj gradskoj skupštini može biti jednako zanimljiv kao i onaj saborski pokazala je i sjednica održana u srijedu. Na meti opozicije gradonačelnik Bandić je bio zbog izgradnje spornog trgovačkog centra u središtu Zagreba, navodnog traženja ostavke Milenka Popović, ali i korupcije u javnim nabavama.

Bandićevi planovi s Cvjetnim trgom našli su se na glavnom udaru opozicijskog HDZ-a. Zastupnica Katarina Fuček poručila je kako shoping centri i slični sadržaji ne bi trebali biti simbol urbanizma.

Pročitajte i ovo Rad trgovina i šoping-centara planirajte kupovinu Pogledajte koje su trgovine i šoping-centri otvoreni ove nedjelje Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju"

Zagrebački gradonačelnik pokušao se obraniti rekavši kako Cvjetni trg nije predmet intervencije te da gradske vlasti itekako namjeravaju skrbiti za njegovu povijesnu matricu i arhitekturu.

Ipak, odustao je od izmjene GUP-a po hitnom postupku, a gradske zastupnike zatim je zanimalo je li Bandić doista tražio ostavku arhijerejskog namjesnika zagrebačkog Milenka Popovića, na što je gradski ministar za kulturu Danko Ljuština pozvao mitropolitita Jovana da pokaže Bandićevo pismo i da se otkrije istina.

Zastupnici su potom nastavili s napadima i tvrdnjama da se u Zagrebu poslovi dogovaraju izravnom pogodbom, bez raspisivanja natječaja, a dodjeljuju se po rodbinskim vezama, što zagreb čini leglom korupcije.

Gradonačelniku su očito ponovno popustili živci pa je na jedan takav napad zastupnici Margareti Mađerić odgovorio da se ne želi spuštati na razinu njenog govora, dodavši da ga je dobro pročitala, ali da joj ga je netko drugi napisao.

Od strane iste zastupnice zbog toga je optužena za seksizam jer ispada da nije u stanju sama napisati govor ili postaviti pitanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene