Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smanjenje deficita

Oporba poručila: Evo gdje treba rezati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska u sljedeće tri godine mora uštedjeti 3 milijarde kuna i smanjiti deficit ispod 3%. Vlada planira prvo rezati u zdravstvu, no oporba ima drugačije mišljenje.

Vladajući tvrde kako se uštede u proračunu prvo planiraju napraviti uštedama u zdravstvu i to racionalizacijom bolnica. Planiraju tako uštedjeti oko 400 milijuna kuna. Ističu kako se neće ugrožavati prava pacijenata.

Pročitajte i ovo Raspuštanje Sabora - 1 Ususret izborima Sabor se raspušta: Ovo su teme o kojima neće raspravljati Zastupnici oporbe u Saboru 14. ožujka Oporba sprema za izbore: "Na Dan žena saznali smo da se raspušta Sabor, vrijeme je da žene maknu HDZ s vlasti"

Oporba ne dijeli isto mišljenje s vladajućima. Oni smatraju da treba više investicija, a manje agencija i troškova na nepotrebne stvari poput službenih mobitela.

EK preporučuje da Hrvatska 2016. svede deficit ispod tri posto

'Vlada ne može ništa napraviti ad hoc. Mora provoditi reforme i otvoriti prostor za investicije. To je jedini spas proračuna', rekao je bivši HDZ-ov ministar financija Ivan Šuker.

'Jedva stavka ušteda su brojne agencije, uredi i zavodi. Drugo je ukidanje obaveznog mirovinskog stupa i prebacivanje u generacijsku solidarnost', smatra laburist Dragutin Lesar.

'Treba krenuti od najsitnijih troškova na kojima se može uštedjeti. Ne može se opravdati kupnja novih vozila i novih mobitela', poručio je HDSSB-ovac Josip Salapić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene