Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplantacija organa

Vladin zrakoplov dovezao srce iz Frankfurta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladin zrakoplov je još jednom sudjelovao u prijevozu organa.

Dežurni centar 112 sinoć je oko 00:40 sati zaprimio zahtjev od transplantacijskog koordinatora Ministarstva zdravstva za pomoć u organizaciji prijevoza liječničkog tima na relaciji Zagreb– Berlin-Zagreb.

Pročitajte i ovo Parlamentarni dijalog Glas građana Hoće li doći do političkog dijaloga? Velika većina gledatelja Dnevnika Nove TV nema dvojbi Andrej Plenković Nova Vlada Koje su savjete dobili novi ministri od iskusnijih kolega? "Moraju se okružiti ljudima koji puno znaju"

>> Vladin zrakoplov ponovno spašava živote

Prijevoz je bio potreban zbog eksplantacije organa srca u Njemačkoj i prijevoza do KBC-a Zagreb. Kako nitko od privatnih avioprijevoznika nije mogao preuzeti tu obvezu DC 112 je kontaktirao Ured premijerke.

Vladin zrakoplov je poletio iz zagrebačke zračne luke u 4:37 sati, a s obzirom da je lokalna pista u Frankfurtu prekratka morao je sletjeti u drugu najbližu zračnu luku, u Schönefeld u Berlinu.

Nakon što je sletio u 6:10 sati eksplantacijski tim je vozilom prevezen do bolnice u Frankfurtu na Odri, gdje je sudjelovao u eksplantaciji srca. Srce je prevezeno na KBC Rebro i nešto iza 15 sati uspješno je transplantirano.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene