445019
445019
445019
445019
445019

Opet požari na obali: U akcijama sudjelovalo 8 protupožarnih aviona

  • , 30.07.2016., 18:06
  • Autor:
  • komentara

MORH je objavio da su Zračne snage sudjelovale u gašenju dva požara na obali: kod Trogira i Šibenika.

 
 
 
 
Gašenje požara kod Brodarice (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) - 9
Gašenje požara kod Brodarice (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) - 9

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz vojarne Zemunik, sudjelovale su danas u gašenju dva požara s ukupno 8 protupožarnih aviona.

Na požarište Divojevići iznad Trogira u Splitsko-dalmatinskoj županiji požar su gasila dva Canadaira CL-415 dok su na drugom požaru - Brodarica u Šibensko-kninskoj županiji u gašenju bila angažirana 4 Canadaira i dva Airtractora AT-802.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (20. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 42 požarišta (13 u Splitsko-dalmatinskoj, 12 u Šibensko-kninskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj, sedam u Zadarskoj županiji i dva u Istarskoj županiji).

Sveukupno su kroz 40 dana trajanja protupožarne sezone zračne snage 93. zb ostvarile više od 2400 letova i 330 sati naleta (14 dana) u gašenjima požara.

Gašenje požara kod Brodarice (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) - 9


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se